Haberler

Çubuk'ta Kovan ve Damızlık Koç Dağıtıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çubuk'ta kovan ve damızlık koç dağıtıldı

Halk Eğitim Merkezinden genel görüntü

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in konuşması Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ve Çubuk Belediye Başkanlığı işbirliği ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerine damızlık koç ile arı yetiştiricilerine arı, kovan ve arıcılık malzemesi desteğinde bulunuldu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen damızlık koç ile arı yetiştiricilerine arı, kovanı ve arıcılık malzemesi dağıtım törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, büyükşehir belediyesi olarak geçtiğimiz yıl Çubuk'ta 7 bin 580 vişne fidanı dağıttıklarını hatırlattı.

Kırsal kalkınma alanında yapılanları yeterli bulmadıklarını ve her geçen yıl artırarak bu çalışmaları devam ettireceklerini ifade eden Başkan Gökçek, sertifikalı bal üreticilerine yönelik Ankara'da bir Pazar alanı oluşturacaklarının müjdesini vererek, şunları söyledi:

"Özel İdareler kalktıktan sonra biliyorsunuz bütün yetkiler Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesine toplandı. Dolayısıyla köylümüze hayvancılıkta, gıdada, tarımda yardımcı olmak bizim görevimiz haline geldi. Seçimlerde de ben sizlere söz verdim dedim ki, 'Allahın izniyle köylülere destek olacağız'. Bu destek için özellikle ilk 2 senemiz hazırlıkla geçti. Çünkü belediyemizin bu konuda herhangi bir hazırlığı yoktu. Ama bu seneden itibaren gittikçe yoğunlaşan tarzda inşallah sizlere teşviklerimiz, yardımlarımız devam edecek. Allah nasip ederse bugün bir dağıtım yapacağız ama geçen senede elimiz boş durmadı ve 7 bin 580 tane vişne fidanını Çubuklu hemşerilerimize dağıttık. Aynı şekilde 546 kg yem bitkisi tohumu dağıttık. Çubuk bölgesine silaj paketleme makinesi ve ekipmanını hediye olarak verdik. Şimdi Allah nasip ederse bu sene içerisinde 64 kişiye 640 tane arılı kovan teslim edeceğiz. Ayrıca da gene 64 kişiye de arılı kovan malzemelerini ve Allah nasip ederse biraz sonrada 53 kardeşimize damızlık koç hediye edeceğiz. Bir düşüncemiz daha var, 25 ilçemizin 25 sinede arılı kovan dağıtıyoruz. Bu arı kovanları neticesinde ilçelerde 2 sene içerisinde ciddi anlamda bir arıcılık sektörü ortaya çıkacak. Ankara'da sertifikası olan arıcılara satış yapması için bir merkez yapmayı düşünüyoruz. Özelliklede kavanozların üzerine Çubuk balı, Kızılcahamam balı yazılırsa, bu pazarda çok tatlı güzel bir rekabetin olacağını düşünüyorum. Artık sizin bal kaliteleri arasında da yarışma başlayacak. Ankara için çok güzel bir olay olacak. İnşallah bunun da yerini biz temin edeceğiz."

Çubuk ve bölgesinin birinci derecede gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'da, tarımsal kalkınmayı ve hayvancılığı destekleyen bütün çalışmalar bundan sonra büyükşehir belediyesinin yürüttüğünü hatırlatarak, "Ben öncelikli bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ve bugünde koç dağıtımı kovan dağıtımıyla alakalı tarımsal gelişmeyi destekleyen bu çalışmalarından dolayı hem Kırsal Kalkınma Daire Başkanımız Özgür Güven beyi ve özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanım Melih Gökçek'i tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Bu dağıtımın hayırlara vesile olmasını diyorum"dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven ise, "Çubuk'ta 64 kişiye toplamda 640 kovan arı dağıtımımız gerçekleşecek. Akabinde de arıcılığa başlayacak arkadaşlara da gerekli malzeme dağıtılacak. Hayvancılığı desteklemek amacıyla toplamda 53 kişiye 156 adet damızlık koç vereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından destekleme programına kayıt yaptıran üreticiler arasından kura çeken Gökçek, isimleri çıkan çiftçilere damızlık koç ve arlı kovan ve malzemelerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Melih Gökçek Özgür Güven Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title