Haberler

Comey: Trump, Beni ve Fbı'ı Karalamak İçin Yalana Başvuruyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden aldığı eski FBI Başkanı James Comey, Senato İstihbarat Komitesi'nde verdiği ifadede, Rusya'nın ABD seçimlerine olası müdahalesini soruşturduğu için görevden alındığına inandığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden aldığı eski FBI Başkanı James Comey, Senato İstihbarat Komitesi'nde verdiği ifadede, Rusya'nın ABD seçimlerine olası müdahalesini soruşturduğu için görevden alındığına inandığını söyledi.  Comey, Rusya'nın ABD seçimlerini etkilemeye çalıştığı konusunda 'şüphem yok' ifadesini kullandı. Comey, Trump yönetiminin kendisini karalamak için yalanlara başvurduğunu düşündüğünü, Trump ile altısı yüz yüze, üçü de telefonla yaptığı görüşmeler ardından notlar almasının da bu yüzden olduğunu savundu.

Comey, Trump ile görüşmelerini neden kaydettiğine ilişkin bir soruya, 'yalan söyleyeceğinden korktuğum için' yanıtını verdi.

James Comey, Şubat ayında Trump ile Oval Ofis'te yaptığı ikili görüşmenin kendisini özellikle rahatsız ettiğini belirterek, 'Başkan görüşmenin sonuna doğru odada bulunan öteki yetkililere teşekkür etti, herkese benle yalnız konuşmak istediğini söyledi. Ben koltuğumda otururken, Adalet Bakanı koltuğumun yanına yaklaştı ancak Başkan ona da teşekkür ederek benle yalnız konuşmak istediğini tekrarladı. Odadan son çıkan kişi Jared Kushner oldu' diye konuştu.

"Trump, soruşturmanın peşini bırakmamı beklediği düşüncesini yarattı"

Trump ile Oval Ofis'te baş başa kaldıklarında, Trump'ın bir gün önce görevden aldığı Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında konuşmak istediğini söylediğini aktaran Comey, 'Başkan, Flynn'in Ruslarla konuşarak yanlış bir şey yapmadığını, ancak Başkan Yardımcısı'nı yanlış yönlendirdiği için onu görevden almak zorunda kaldığını söyledi.  Flynn hakkında bazı başka kaygıları olduğunu söyledi ama bunlarla ilgili ayrıntılara girmedi' dedi.

Trump'ın kendisinden 'sadakat' istediğini, kendisinin FBI başkanlığı görevinde kalmasını birkaç kez özellikle dile getirmesine karşın 'sadakat' beklentisine anlam veremediğini belirten Comey, o sırada başında bulunduğu FBI'nın bağımsız çalışmasına engel olacak herhangi bir söz vermediğini belirtti ve 'Başkan'ın sözleri ve sözlerinin içeriği, bende, Flynn soruşturmasının peşini bırakmamı beklediği düşüncesini yarattı' diye konuştu.

James Comey, 'Donald Trump'ın Flynn ile ilgili iddiaları reddettiği, Amerikan halkının neden ABD Başkanına değil de kendisine inanması gerektiği kanısında olduğu' sorusuna verdiği yanıtta da 'Benle bu içerikte bir konuşma yapmadıysa, neden Adalet Bakanı dahil herkesi odadan çıkarmış olsun ki' dedi.

Comey, görüşmenin kaydı olabileceğine yönelik Donald Trump'ın açıklamasının anımsatılması üzerine de, 'Umarım vardır, hiç darılmam, lütfen açıklansın' diye konuştu. Comey, Oval Ofis'te gerçekleşen görüşmenin notlarını, Columbia Üniversitesi'nde görevli bir yakın arkadaşı aracılığıyla basına iletildiğini de açıkladı.

James Comey, adaletin engellenip engellenmediğinin kamuya kapalı özel soruşturma sonunda ortaya çıkacağını düşündüğünü söyledi.

(Fotoğraflı)

Görüntü Dökümü:

Comey'nin, Senato İstihbarat Komitesi'nde verdiği ifade - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Donald Trump James Comey Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title