Haberler

Çocuklarını Örgüte Kaptıran Ailelerin Gözyaşları

Çocukları DHKP-C terör örgütüne katılan ve cezaevine düşen aileler Florya'da bir araya geldi.

Çocukları DHKP-C terör örgütüne katılan ve cezaevine düşen aileler Florya'da bir araya geldi. Çocuklarının örgüte nasıl dahil olduklarını anlatan aileler, gözyaşlarını tutamadı.

Çocuklarını örgüte kaptıran İsmail Ercan, Hüseyin Yücel ve Gülsen Yeşilyurt, Florya'da bir restoranda bir araya geldi. Basın toplantısı düzenleyen aileler, çocuklarının örgüte nasıl dahil olduklarını anlattı.

Terör Mağduru Aileler Derneği Başkanı ve çocuğu cezaevinde bulunan İsmail Ercan, çocuklarını bu terör örgütünden kurtarmayı ve başka aileleri de bilinçlendirmeyi hedeflediklerin belirterek, "Ben tak başına bir babayım çocuğumun peşindeyim bu yüzden bu derneği kurarak mücadeleme devam ediyorum.katılan aileler ile bu mücadele artarak devam edecek.son zamanlarda katılım oldukça yükseldi.bizim amacımız çocukları bu terör illetinden kurtarmak" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarını da değerlendiren Ercan, "Bir açıklama da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptı. '11 tane balon kapı.' Gelsinler ben onlara 11 tane çelik kapıyı ispat edeyim, gelemezler. Tek başlarına gitsinler, adreslerini vereyim. Bu adreste 11 tane çelik kapı var mı yok mu" diye konuştu.

Kendisinin hedef gösterildiğini iddia eden Ercan, "Bunlar bunu legal dedikleri kapı kapı dolaşarak dağıttıkları dergilerinde gururla yazdılar. Resmimi koyup beni tehdit ettiler. Canlı bombanın övüldüğü bir yerde bir babayı oğlunu kurtarmaya çalışıyor diye tehdit ettiler. Bunlar benim hakkımda bir bildiri yayımlayarak, benim uyuşturucu ticareti yaptığımı, mafya olduğumu, kadın ticareti yaptığımı, hatta tecavüzcü olduğumu söyleyecek kadar küçüldüler" şeklinde konuştu.

DHKP-C operasyonu kapsamında tutuklanan Duygu Yücel'in babası Hüseyin Yücel ise "Çocuğu, öğrencisi her şeyi elinden alınan bir baba olarak buradayım. Ben buradayım. Ben bunlardan korkmuyorum. Bunların kendine hayrı yok. Bizim çocuklarımızı bunlar çalınca ülkeye ihanet etmiş sayılmıyor mu?" dedi.

Milletvekillerinin örgüt üyelerinin bulunduğu davaları savunmasını eleştiren Yücel, "Hiçbir milletvekili gelip de Çağlayan Adliyesi'nde bu faşist terörist avukatları savunamaz. Bizim oylarımızı aldı. Bizim emeklerimizle orada oturuyorlar. Bizim vergimizi alan bizim hakkımızı savunacak. Bunlara hizmet edenler de vatan hainidir. Başka söyleyecek bir şey yok. Ayıptır, günahtır, Allah'tan korkun" dedi.

Kızı DHKP-C terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla cezaevinde bulunan Gülsen Yeşilyurt ise konuşması boyunca gözyaşı dökerek kızının kurtarılmasını istedi. Yeşilyurt, "Hep aynı taktik. Çocuğumu bu hale getiren mutlu olsun. Özür dilememi beklediler, dilemeyeceğim. Çocuğumun yakasını bırak diyorum bırakmıyor. Devrimcilik doğru yolu göstermek ona mı kaldı? Herkesin çoluğu çocuğu dışarıda benimki niye içeride olsun, kendisi niye dışarıda? Çocuğumu versin ne istiyor. Basına çıkıp özür dileyecekmişim. Ben çocuğum için canımı veririm. Onlar benim ciğerimi aldı benden. Bire bir çocukları anne ve babaya düşman ediyorlar" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yücel İsmail Ercan Duygu Yücel Yeşilyurt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title