Haberler

Çocukları "Sosyal Medya" ile Camiye Teşvik Etti

İzmir'in Tire ilçesinde yaz Kur'an Kursu'nda hazırladığı etkinlikleri sosyal medyada paylaşan din görevlisi Nurettin Gültekin, katılımcı sayısını kısa sürede ikiye katladı.

AHMET BAYRAM - İzmir'in Tire ilçesinde yaz Kur'an Kursu'nda hazırladığı etkinlikleri sosyal medyada paylaşan din görevlisi Nurettin Gültekin, katılımcı sayısını kısa sürede ikiye katladı.

Tire Müftülüğünün Lütfü Paşa Camisi'nde hazırladığı Kur'an kursunda görev yapan Gültekin, çocukların ilgisini çekebilmek için din eğitiminin yanı sıra bilgi yarışmaları, futbol, voleybol ve satranç turnuvası, geleneksel oyunlar ile tiyatro gösterileri düzenliyor.

Gültekin, tüm bu etkinlikleri de kendi sosyal medya hesabından düzenli şekilde paylaşıyor.

Geçen ay başlayan eğitimdeki öğrenci sayısı, Gültekin'in sosyal medya paylaşımlarının da etkisiyle kısa sürede 30'dan 65'e çıktı.

Din görevlisi Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara camiyi sevdirmek için müftülüğün de onayıyla ekstra faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Çocuklara camide özgürce oynayabilecekleri bir ortam hazırladıklarını anlatan Gültekin, "Kur'an dersimiz bitince çocuklarla sohbet ediyor, farklı ne yapabiliriz diye onların da görüşünü alıyorum. Cami bahçesinde yakan top, satranç, hentbol oynuyoruz. Geleneksel oyunlardan mendil kapmacayı tespih kapmaca yaptık. Saklambaç ise bizde camiyi öğretme şekli oldu. Bunun yanında su oyunları, basketbol, halat çekme, körebe var." dedi.

Çocukların yaş gruplarına göre oyunları seçtiğini ifade eden Gültekin, Hacivat-Karagöz ve Nasrettin Hoca etkinlikleri de düzenlediklerini dile getirdi.

Gültekin, oyunların sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdiklerini kaydetti.

Çocukların sosyal açıdan da geliştiğine işaret eden Gültekin, şöyle konuştu:

"Kur'an kursunun ilgi görmesindeki en büyük etken sosyal medyayı doğru ve etkili bir şekilde kullanmamız oldu. Sosyal medyanın gücünü keşfettikten ve camide yaptığımız faaliyetleri paylaştıktan sonra fark ortaya çıktı. Çünkü paylaşımları gören aileler ve çocuklarda kursa büyük ilgi oluştu. Kursa 30 öğrenciyle başladık ve bu rakam sosyal medya hesabından etkinlikleri paylaşmaya başladıktan sonra hızla arttı. Şu anda 65 öğrenciye ulaştık. Çocuğunu yaz Kur'an kursuna getiren bazı aileler, 'Biz camiyi ve yaz Kur'an kurslarını böyle bilmiyorduk, ilk defa çocuğumu kursa gönderiyorum, sosyal medyadan fotoğrafları gördüm, bundan çok etkilendim.' diyerek çocuklarını bize teslim ediyor."

Gültekin, çocuklarla iletişimi sadece yaz döneminde değil yıl boyunca sürdürmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Sena Şaşmaz ise çok güzel bir yaz dönemi geçirdiğini söyledi.

Her sabah büyük bir heyecanla evden çıktığını anlatan Şaşmaz, "Geçen sene de katılmıştım ama bu yıl kurs çok güzel oldu. Bu yaz tatile gitmek istiyordum ancak buradaki etkinlikleri görünce fikrim değişti." diye konuştu.

Berkay Anıl da hocaları Nurettin Gültekin'in bahçede kendileriyle oyun oynamasının çok hoşuna gittiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Tire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title