Haberler

Çirkin manipülasyon! İHA ve SİHA'ları görmezden gelip Türk ordusunun başarısını geri plana attılar

Güncelleme:

ABD merkezli bir şirket, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni geçen yıl 9. sırada bulunduğu dünyanın en güçlü orduları sıralamasında Mısır ve Brezilya'nın ardından 11. sırada gösterdi. İHA ve SİHA'ların görmezden gelindiği değerlendirmede, puanı artmasına rağmen TSK'nın sıralamada geri plana atılması, açık bir şekilde manipülasyon yapıldığını ortaya çıkardı.

Orduların askeri güç araştırmalarını yapan ABD merkezli Global FirePower, ülkelerin askeri güç dengesi sıralamasını, askeri güç ve mali durumlardan lojistik yeterlilik ve coğrafyaya kadar değişen kategorilerde değerlendiriyor. Power Index adındaki platform tarafından yapılan bu sıralamayı belirlemek için ise 50'den fazla faktör göz önüne alınıyor.

MANİPÜLASYON YAPILMIŞ

Amerikalı şirketin geçtiğimiz günlerde yayımlanan 2020 raporunda Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ), dünyanın en güçlü on birinci ordusu olarak gösterildi. Geçtiğimiz yıl dokuzuncu sırada yer alan Türk ordusunun neden iki basamak gerilediği tartışma konusu olurken, raporda manipülasyon yapıldığı ortaya çıktı.

İHA VE SİHA'LARIMIZI GÖRMEZDEN GELDİLER

138 ülkenin yer aldığı 2020 askeri güç sırlamasının yayımlandığı raporda; Türkiye'nin puanı artmasına rağmen iki sıra gerilediğine yer verildi. Brezilya ve Mısır'ın askerî güç olarak Türkiye'nin önüne geçtiği ileri sürülen raporda, Türkiye'nin geliştirdiği yerli taarruz helikopteri ATAK ile millî İHA ve SİHA'lar ile birçok savunma sanayi ürünün görmezden gelindiği belirtildi. Raporda TSK'nın askerî gücü belirlenirken birçok silah sistemin eksiklik olduğu fark eden Türk yetkililerin, söz konusu hataların düzeltilmesi için girişimde bulunacağı öğrenildi.

Çirkin manipülasyon! İHA ve SİHA'ları görmezden gelip Türk ordusunun başarısını geri plana attılar

Çirkin manipülasyon! İHA ve SİHA'ları görmezden gelip Türk ordusunun başarısını geri plana attılar

İLK SEKİZ DEĞİŞMEDİ

Global FirePower'ın 2020 listesinin başından geçen yıl olduğu gibi ABD yer alırken, Rusya ikinci, Çin üçüncü sırada bulunuyor. Dördüncü sırada Hindistan, beşinci sırada Japonya, altıncı sırada Güney Kore, yedinci sırada Fransa, sekizinci sırada ise İngiltere yer alıyor. Geçtiğimiz yıl on birinci sırada yer alan Mısır dokuz, on ikinci sırada yer alan Brezilya ise onuncu sırada konumlandırılıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye TSK Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (164)

KAHRAMANMARAŞ:

Tabi matematiksel hesaba girmeyen,onlarda olmayıp bizde olan,TÜRK VE İMANımızın gücü...Biz Allah yolunda gaza eden bir milletiz...Bunu hesaplamaya onların matematiği yetmez...

82
22
yanıtYanıtla
KAHRAMANHATAY:

Ne diyon sen değişik ?

yanıt21
yanıt54
Tarkan:

Kahraman hatay kes lemm anlayarak oku adamın yazdığını inek oğlu inek.hindistandamısın değişik sensin.sen kesi lanı araplara kullan.kıbrısta çogu mekana hataylılar giremez yazıyor önce onu düzeltin.tarihi lefkoşayı kuruttunuz.kktc liler sürekli sorıyo hataylımısınız diye.naptınız lem insanlara siz.siz biz ayrımıyız huhafmısınız değişik değişik yorumlar bir gün ermeni bir gün rum yanlısı

yanıt2
yanıt0
Cevoli:

Mermilete kafa atan adam.

yanıt1
yanıt1
goop:

ne diyon sen değişik diyen adam doğru söylüyor. savaşan askerin gücünü elindeki güçlü silah belirlemiyor sadece. sadece ölüm korkusuyla hareket eden bir askeri birlik savaşta ne kadar etkili olabilir. kurtuluş savaşına bak anlarsın adamın ne demek istediğini. ataların gibi cesur değilsen o senin zayıflığın. başkasına laf atma.

yanıt1
yanıt1
viskili masada yazılmış liste:

Hahahahahaaaa bunuda ciddi bir habermiş gibi yazmışlar ya? hani Almanya hani İsrail yada diğer AB ülkeleri ? Almanya bir zamanlar diğer ülkelerin korkulu rüyası kartalıydı şimdi serçe yerinemi konmuş?

38
4
yanıtYanıtla
x:

almanyayı koruyan amerika almanyanın içinde30bin kadar amerikan askerine teslim güvenlik israil konusunda haklısın ilk 10 mutlaka var

yanıt0
yanıt0
viski:

iyi guzelde nerden cikardin masada viski oldugunu

yanıt0
yanıt0
trakyalı:

ikinci dünya savaşından buyana almanyanın ordusu bile yok. almanyayı abd koruyor.

yanıt0
yanıt0
Hamdo:

Yaw kardeşim anladık siha tiha bilmem ne. Ya ardı arası pervaneli motora takılan kameralı yazılımlı uçak. Motor, Kamera , Uçuş bilgisayarları, iniş takımı, lastikleri vs bile yerli değil. Siz bu uçağı 6. nesil savaş uçağı sandınız. Pkk ya , Iside ve 70lerin sistemlerini kullanan Ermenilere kullandık bunu ama adam akıllı bir ülkeye karşı savaşta havalandırmalar bile bunu. Abartmayın.

12
17
yanıtYanıtla
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title