Haberler

Vuhanlı kadının günlüğü, Çin yönetiminin korkunç ihmalini ortaya çıkardı: Yöneticiler bize "Virüs bulaşıcı değil" dedi

Güncelleme:

Koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan'da yaşayan 64 yaşındaki bir kadın tuttuğu günlükte, pandeminin ilk günlerinde Vuhan yerel yönetiminin kendilerine "Virüs, insandan insana bulaşmıyor" diyerek yalan söylediğini yazdı. Çin yönetiminin korkunç ihmali ise aylar sonra ortaya çıkmış oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıktığı kent olan Vuhan'da yaşayan ve internet üzerinden salgına ilişkin gördüklerini ve duyduklarını yazan Fang, salgının başladığı dönemlerde yetkililerin, virüsün 'insandan insana bulaşmadığını' söylediğini öne sürdü. İngiliz medyasına konuşan 64 yaşındaki Fang, salgının bulaşıcı olduğunu ilk olarak Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde öğretmen olan kardeşinin söylediğini ifade etti.

Fang Fang, "Şimdi geçmişi düşündüğümde, virüsün bulaşıcı olduğunu ilk olarak bana en büyük kardeşim söyledi. Kendisi Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde öğretmen. Bana, 'Vuhan'da Bilinmeyen Kökenli Virüs Şüphesi' başlıklı bir makale yolladı" dedi.

"BİZE YALAN SÖYLEDİLER"

Makaleyi okumadan önce yetkililerin virüse ilişkin, "İnsanlar arasında bulaşıcı değil. Kontrol edilebilir ve önlenebilir" dediğini belirten Fang, "Bunu duyduğumuzda rahat bir nefes almıştık. Ancak bize yalan söylediler" ifadelerini kullandı.

"ÇİN DİĞER ÜLKELERDEN FARKSIZ DURUMDA"

Çinli göğüs hastalıkları uzmanı ve eski Çin Tabipler Birliği Başkanı Dr. Zhong Nanshan, ABD medyasına yaptığı açıklamada, "Şu anda Çinlilerin çoğunluğu hala bağışıklık eksikliği nedeniyle Kovid-19 enfeksiyonuna karşı hassas. Büyük bir sorunla karşı karşıyayız, şu anda yabancı ülkelerden daha iyi durumda olduğumuzu düşünmüyorum. Her şey göstermelik" dedi.

FANG'İN GÜNLÜĞÜ ENGELLENDİ

Nankin kentinde doğan ve 2 yaşında Vuhan'a taşınan Fang, günlüğünü Çin'de yaygın olarak kullanılan sosyal medya ağları Weibo ve WeChat'te paylaştı. Ancak söz konusu günlük silindi. Fang, sahip olduğu diğer sosyal medya hesaplarının silindiğini; Weibo'daki hesabının ise karantina sürecinde 2 ay boyunda askıya alındığını aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan Sağlık Dünya Haberler

500

Yorumlar (21)

Turan:

Türkiyedeki kominist geçinenlere duyrulur

6
5
yanıtYanıtla
TURANCIĞIM:

amerika''da daha çok vaka var, liberallere de seslenir misin ? her haltı dine ve siyasete bağlayan tipler memleketin en büyük sorunu oldunuz.

yanıt5
yanıt4
REEL:

GERÇEKLERİ NEDEN GİZLİYORSUNUZ, SONUÇ NERELERE KADAR GELDİ, ADAM AŞI BULMAK İÇİN ÇALIŞIYOR TAM BULACAK ADAM ORTADAN KALDIRILIYOR NEDEN İNSANLIĞA BU DÜŞMANLIĞI KİM YAPIYOR, İLAÇ SEKTÖRLERİ İLAÇMI SATACAK ÇARKINIZI İNSANLARIN SAĞLIĞI ÜZERİNDENMİ DÖNDÜRECEKSİNİZ. ŞİMDİ BU YORUM OKUNUR TABİ BİR YERLERE DOKUNUR DİYE YAYINLANMAZ, ÇÜNKÜ GERCEK DOST ACI SÖYLER YALAN PALAVRA ATMAZ.

9
0
yanıtYanıtla
PREDATOR:

Kötülük yapmak bizim isimiz. . .

yanıt1
yanıt0
antireel:

ahanda yaynlandı yorumun kelebek kanadını çırptı etkiye tepki china batacak mozambik dünya devi olacak demokratik kongo cumhuriyeti nanik yapacak :P

yanıt0
yanıt3
Ramazan:

Hesap sorulmali.

7
0
yanıtYanıtla
Dr.Corona:

Savaslar artik Atom Bombasi ile olmayacak Biologi uzmanlari Dünyayi ele gecireceklerdir Cin Amerikayi dize getirmek icin yapmis oldugu biologi ataktir malesef tüm dünyayi etkisi altina aldi cin dünyadan izole edilmesi lazim hic bir cinli baska ülkeye alinmayacak cin ürünleri baska ülkelere ithal edilmeyecek cin cok kurnazdir menfati cin yapmayacagi bir sey yoktur

4
2
yanıtYanıtla
Patoz:

İnsanoğlu bu belaları fazlasıyla hak ediyor. . .

4
0
yanıtYanıtla
Tanimadik:

Bu gun bir arkadasimizi covid 19 sebebi ile malesef kaybettik .simdi bunun sorumlusu kim olacak?insanligini kaybetmis cin yonetimi bunlarin sorumlulugunu yuklenmeli.

2
1
yanıtYanıtla
admin:

kime inanacağımızı şaşırdık.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title