Haberler

Cildi İyi Nefes Alan Bebekler Mutlu Olur

Güncelleme:

P&G'nin lider çocuk bezi markası Prima, yeni yıla yenilenen Prima Premium Care ürünü ile girerken, Prima Uzman Kurulu, bebek cildinin nefes almasının önemini ve bu konudaki tavsiyelerini annelerle paylaştı.

Bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimine katkı sağlayan ve bu sayede anne ve bebeklerin hayatlarını iyileştirmek amacıyla yenilikçi ürünler geliştiren ve iletişim faaliyetleri yürüten Prima'nın geçen sene oluşturduğu Prima Uzman Kurulu, 2014'te bebekler için cildin nefes almasının önemini annelerle paylaşıyor.

Oyuncu Ceyda Düvenci'nin moderatörlüğünü üstlendiği ve bir anne olarak kendi deneyimlerini paylaştığı toplantıda, Prima Uzman Kurulu üyeleri Prof. Dr. Mehmet Vural, Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, Dr. Yasemin Bradley, Prof. Dr. İsmail Çepni, Prof. Dr. Adem Aydın ve Yeşim Çaylaklı bebekler için bezlenen bölgedeki cildin temiz hava ile temasının önemini ve annelerin bu konuda dikkat etmesi gereken noktaları paylaştı.

Prima Uzman Kurulu'ndan Tavsiyeler

Pediatrist Prof. Dr. Mehmet Vural: "Bez bölgesindeki hassas ciltte pişik problemi oluşmaması için cildin kuru kalması ve iyi havalanması çok önemlidir. Bu sebeple, nemi iyi emen, derinin havalanmasını sağlayan uygun bebek bezleri kullanılmalıdır. Bezlerin sık değiştirilmesi ve bez bölgesinin zaman zaman havalandırılması, pişikleri önlemeye yardımcı olur. Bebek cildinin rahat nefes alması için pamuklu giysiler tercih edin. Evi temiz havayla doldurmak için de her gün odaları havalandırmayı ihmal etmeyin."

Beslenme Danışmanı Dr. Yasemin Bradley: "Bebeğin bağışıklık sistemi ne kadar güçlüyse pişik riski de o kadar azalır. Sağlıklı bir cilde sahip olmanın yolu güçlü bir bağışıklık sisteminden geçer. Bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirmek için onu anne sütü ile besleyin, uykusunun kesintisiz olmasını sağlayın ve bakterilerden korunmasına dikkat edin. Bebeğinizin cildinin korunması için de temiz hava aldığından ve kuru kaldığından emin olduğunuz bezleri tercih edin."

Dermatolog Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir: "Yeni bir bez çeşidi olan mikro gözenekli nefes alabilen ürünlede sıvı sızıntısı olmamakla birlikte su buharı seçici geçirgenlik gösteren tabakalar aracılığıyla ciltten uzaklaştırılır. Bu yeni, nefes alan bezler gözeneklerde daha az tıkanma yapar, normal deri nemini korur, sürtünmeyi ortadan kaldırır. Mantar oluşumunu engeller ve pişiklerin önlenmesinde ek bir yarar sağlar. O nedenle mikro gözenekli nefes alabilen bezler tercih edilmelidir."

Uzman Psikolog Yeşim Çaylaklı: "Cildi nefes alan bebekler huzurlu ve mutlu olur. Her yeni güne öğrenme ve keşfetme isteğiyle başlayan miniğinizin beyin gelişimi için huzurlu ve rahat olması oldukça önemlidir. Bebeğinizin yeni şeyler öğrenmesi kendini rahat hissetmesine bağlıdır çünkü öğrenme duygularla fazlasıyla ilişkilidir. Mutsuz ve rahatsız hisseden bebeğinizin öğrenme kapasitesi düşer."

Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Adem Aydın: "Yeni doğan bebeğinizin duyma ve görme duyusu henüz tam olarak gelişmese de kendisine dokunan annesinin sevgisini anlayabilir. Bu dönemlerde ona sevgi dolu dokunuşlarınız bebeğinizin gelişimine olumlu katkı sağlar. Bebeğin nörolojik gelişimi çocukluk çağının ilk beş yılı içinde gelişmeye devam eder. Sevgi dolu dokunuşları bebeğinizden eksik etmeyin."

Jinekolog Prof. Dr. İsmail Çepni: "Gebelik sürecinde, bebeğin anne karnında sağlıklı bir ortamda gelişimi önem taşır. Bu sağlıklı ortamı, dış dünyada da sürdürebilmek için, bebeğinizin anne karnındaki doğal ortamını sağlamaya özen gösterin."

Prima Uzman Kurulu ikinci yılını annelerle kutluyor!

Anne ve anne adaylarının hamilelik dönemi ve sağlıklı bebek gelişimi konularında merak ettikleri tüm sorulara yanıt vermek ve düzenli olarak bilgi paylaşmak amacıyla kurulan ve Türkiye'nin önde gelen uzmanlarını bir araya getiren Prima Uzman Kurulu ikinci yılını anneler ile birlikte kutluyor.

Prima Uzman Kurulu, bir yıllık süreç içinde sağlıklı bebek gelişiminin evrelerinden yeni doğan bebeklerde cilt bakımına kadar birçok konuda anne ve anne adaylarını aydınlattı. Facebook üzerinden gerçekleştirilen canlı sohbetler ile annelerin evlerinden sordukları soruları cevapladı. Her bir uzman ile gerçekleşen söyleşiler Prima'nın YouTube ve Facebook kanalları üzerinden yayınlanarak toplamda 450.000' in üzerinde anneye ulaştı. Prima'nın Facebook sayfasında yer alan Prima Uzman Kurulu sekmesi, açıldığı günden bu yana 220.000'in üzerinde ziyaretçiyle uzmanları buluşturdu. Prima Uzman Kurulu 2014 yılında da annelerin ve anne adaylarının sorularını cevaplamaya, farklı konulardaki makaleleriyle yol göstermeye devam edecek.
Prima Premium Care bebek cildinin nefes almasını sağlıyor!

Prima'nın son 25 yıldaki en yenilikçi ürünü Prima Premium Care, bebeklere ultra incelik, kuruluk, uyum, koruma ve rahatlık özelliklerini kapsayan 5 yıldızlı cilt korumasını bir arada sunuyor. Yenilenen Prima Premium Care, nefes alabilen gelişmiş mikro gözenekleri sayesinde bebeğinizin altında bez bağlı olduğunda bile cildinin ihtiyacı olan temiz havayı alarak nefes almasını ve nemli havayı dışarı atmasını sağlıyor. Böylece cildi nefes alan bebekler daha mutlu oluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yasemin Bradley Facebook Çepni Bebek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title