Haberler

CHP Nevşehir Milletvekili Adayı Ertik Adaylıktan Çekildi

CHP tarafından Nevşehir’deki ön seçimlerde 4. sırada yer aldığı açıklanan ancak YSK’ya verilen listede Nevşehir 3. sıra milletvekili adayı gösterilen Fahri Ertik adaylıktan çekildi.

CHP tarafından Nevşehir'deki ön seçimlerde 4. sırada yer aldığı açıklanan ancak YSK'ya verilen listede Nevşehir 3. sıra milletvekili adayı gösterilen Fahri Ertik adaylıktan çekildi.

Nevşehir'de CHP'nin milletvekili adaylarının belirlenmesi için 29 Mart'ta ön seçim yapıldı. Yapılan ön seçime partiye milletvekili aday adaylığı için 7 aday başvuruda bulundu. Hakim huzurunda yapılan ön seçimde 4 bin 606 parti üyesi oy kullandı. CHP İl Başkanlığı tarafından açıklanan ön seçim sonuçlarına göre, Bülent Tekiner'in 1129 oyla birinci, Cuma Yorgancı'nın 978 oyla ikinci ve Mehmet Değirmenci'nin 700 oyla üçüncü olduğu açıklandı. Ön seçime katılan Fahri Ertik'in ise 699 oy alarak dördüncü olduğu bildirildi.

Bu sonuçlarla birlikte CHP il örgütü tarafından kamuoyuna partilerinin milletvekili aday sıralamasında Bülent Tekiner'in 1., Cuma Yorgancı'nın 2. ve Mehmet Değirmenci'nin 3. sırada yer aldığı duyuruldu.

7 Nisan Salı günü CHP Genel Merkezi tarafından YSK'na verilen milletvekili aday listeleri açıklandığında ise partililer büyük bir şaşkınlık yaşadı. CHP'nin 3. sıra milletvekili adayı olarak Fahri Ertik'in ismi YSK'na verilirken olayın iç yüzü ise daha sonra anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre; İlçe Seçim Kurulu, ön seçimlerde Kozaklı ilçesinde kullanılan 7 oyun aday adaylarından Mehmet Değirmenci'ye sehven yazıldığını tespit ederek, 7 oyu dördüncü sırada bulunan Fahri Ertik'e yazdı. Bu durumda ise daha önce 699 oy aldığı açıklanan Fahri Ertik'in oyu 706'ya çıktı ve Ertik üçüncü sıraya yükselmiş oldu.

CHP Genel Merkezi ise Seçim Kurulu sonuçlarını göz önüne alarak Fahri Ertik'i 3. sırada Nevşehir Milletvekili Adayı gösterdi.

ERTİK ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Milletvekili Adayı Fahri Ertik adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ön seçim sonuçlarında bir hata yapıldığını ve bu durumu listeler açıklanana kadar fark edemediklerini belirten Ertik, partide kimseye bir kırgınlığının olmadığını ancak hatanın düzeltilmesi için adaylıktan çekilme kararı aldığını ifade etti. Ertik, "Bu duruma adaylıktan çekilme değil de yanlışı düzeltme diyelim. Arkadaşlar daha önce ön seçim sonuçlarına göre planlamalarını yapmışlardı. Büyük sürpriz oldu" dedi.

CHP'nin 3. sıra milletvekili adayı olmayı beklerken isminin listede olmadığını öğrenince büyük şaşkınlık yaşayan Mehmet Değirmenci ise ön seçim sonuçlarına göre kendisinin 3. sırada milletvekili adayı olmayı beklediğini ancak açıklanan liste sonunda şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Değirmenci, "Bir yanlışlık olabilir. Bu hatanın tam olarak hangi aşamada yaşandığını bilemiyoruz. Her şeyin hayırlısı olsun" dedi.

Ertik'in adaylıktan çekilmesinin ardından parti genel merkezinin CHP Nevşehir 3. Sıra Milletvekili Adayı olarak Mehmet Değirmenci'yi göstermesi bekleniyor. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cuma Yorgancı Nevşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title