Haberler

CHP'li Temizel: Türkiye Artık Sosyal Bir Devlet Değil

Chp İzmir Milletvekili ve eski Maliye Bakanlarından Zekeriya Temizel, Türkiye'nin 2.2 trilyon lira borcu bulunduğunu, eğitim sisteminin çöktüğünü, dış politikada itibarsızlaştığını ve 7 milyon gencin işsiz olduğunu belirterek, "Türkiye artık sosyal bir devlet değil" iddiasında bulundu.

Chp İzmir Milletvekili ve eski Maliye Bakanlarından Zekeriya Temizel, Türkiye'nin 2.2 trilyon lira borcu bulunduğunu, eğitim sisteminin çöktüğünü, dış politikada itibarsızlaştığını ve 7 milyon gencin işsiz olduğunu belirterek, "Türkiye artık sosyal bir devlet değil" iddiasında bulundu.

CHP Genel Merkezi tarafından 7 Haziran seçimlerinin sonuçları, koalisyon hükümeti kurulma çalışmaları, seçik hükümeti ve 1 Kasım'da yapılacak erken seçim konularında teşkilatı bilgilendirmek üzere görevlendirilen Zekeriya Temizel, İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kayseri İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Temizel, CHP'nin, 7 Haziran seçimlerinin sonucunda halkın verdiği mesajı en iyi anlayan parti olduğunu bildirdi. Zekeriya Temizel, şöyle dedi:

"Ülkenin sorunlarının çözümü için çok geniş tabanlı bir koalisyon hükümeti beklenirken, bugün geldiğimiz noktada, erken seçime gitmek durumunda kaldık. Diğer partiler de 7 Haziran'da halkın verdiği mesajı iyi okuyabilselerdi, bunu görebilirlerdi. Eğer bu halkın sağduyusuna güveniyorsak, bunun bir bedeli var ve bu bedel ödenecek."

Türkiye'nin ekonomik anlamda çok sıkıntılarla karşılaştığını, son dönemde bu sıkıntıları çekmek zorunda bırakıldığını vurgulayan Temizel, şöyle konuştu:

"Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşarken, 2.2 trilyon lira borcu ödemek zorunda bırakılan Türkiye'nin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini hep beraber göreceğiz. Türkiye, son dönemlerde her alanda sıkıntıya girdi. Eğitim sisteminin her yeri dökülüyor. Bir de iddia attılar ortaya; 'CHP İmam-Hatipleri kapatacak' diye. CHP İmam-Hatiplere karşı değildir ve karşı olması mümkün değildir. Biz Milli Eğitimi sistemini düzeltelim diyoruz ve bütün okullarımızın kaliteli eğitim vermesini istiyoruz. Dış politikada Türkiye büyük bir çıkmaza doğru gitmektedir. Türkiye, bütün komşularıyla kavgalı bir hale getirildi. Türkiye, artık sosyal bir devlet değildir. Her gün değiştirilen yasalarla Türkiye'nin bir yere gitmesi mümkün değildir. 7 milyon genç işsiz. Kadınlarımızın büyük bir bölümü üretime katılamıyor ve onlar da işsiz. En üretken kesimimiz, üretimden dışlanmış durumda. Bütün bunları çözecek politikalar üretmemiz gerekirken, ülkenin çok önemli sorunları varken seçime gidiyoruz. 13 yıl önce Türkiye'de terör sıfırdı. Şimdi terör yeniden hortladı ve yeniden kan akıtmaya ve can almaya devam ediyor. Demokrasinin gereği seçime gidiyoruz. Halk tarafından seçilmiş kişiler, kendi iktidarlarını şahsileştirmeye çalışıyor. Halk, ülkeyi istediği gibi yönetmeye kalkanlara son verecektir. Erken seçimde Türkiye kendi iktidarını oluşturmaya çalışanlara daha güçlü karşı koyacaktır."

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da, Türkiye'de fiili bir darbe durumunun görüldüğünü, Cumhurbaşkanının, Rize'de çok talihsizd bir konuşma yaptığını ileri sürerken, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan ise CHP olmadan koalisyon hükümetinin kurulamadığını bildirdi. Arslan, CHP iktidarında, insanın insanca yaşayacağı bir Türkiye olacağını da ifade etti.

Temizel, Özcan ve Arslan, Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya gelerek, CHP'nin erken seçimdeki politikalarını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gülay Yedekçi Arslan Zekeriya Temizel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title