Haberler

CHP'li Şahin: "Tıp eğitimi almış herkes bilir ki vaka ile hasta aynı anlamı ifade eder"

Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, "Kelime oyunu yaparak terimlere farklı anlamlar yüklemeye çalışmanın ne pandemi ile mücadeleye ne de ulusal çıkarlarımıza faydası vardır.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, "Kelime oyunu yaparak terimlere farklı anlamlar yüklemeye çalışmanın ne pandemi ile mücadeleye ne de ulusal çıkarlarımıza faydası vardır." dedi.

Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs (Kovid-19) salgınının başlangıcından bu yana Sağlık Bakanı'nın paylaştığı veriler üzerindeki tartışmaların hala sona ermediğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 27 Eylül'de "Testi pozitif çıkan kişi, bulaşıcılık açısından kendini tıpkı hastanedeki hasta gibi görmelidir." ifadeleri sonrasında 1 Ekim'de "Her vaka hasta değildir" dediğini öne süren Şahin, "Sağlık Bakanı 3 gün arayla yaptığı açıklamalarla kendi kendini yalanlamaktadır. Tıp eğitimi almış herkes bilir ki vaka ile hasta aynı anlamı ifade eder. Sağlık Bakanı bilmelidir ki kelime oyunu yaparak terimlere farklı anlamlar yüklemeye çalışmanın ne pandemi ile mücadeleye ne de ulusal çıkarlarımıza faydası vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, kamuoyuna yalan beyanda bulunmanın kanunlara göre suç olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı'nın da beyanları ile kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini iddia etti.

Bir bakanın vatandaşlarına gerçeğe aykırı beyanda bulunmasının karşılığının istifa olabileceğini savunan Şahin, "Sağlık Bakanı derhal görevinden istifa etmelidir. Bu hem halkımızın sağlığına hem de ulusal çıkarlarımıza en büyük hizmet olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Fikret Şahin Milletvekili Balıkesir Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title