Haberler

CHP'li İnce: Kandırılmadınız Siz 14 Senedir Ortaktınız

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hükümeti eleştirerek, "Kandırılmadınız siz. 14 senedir ortaktınız, ortak. Ortaklık bozuldu, şimdi diyorsunuz bunlar terörist" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hükümeti eleştirerek, "Kandırılmadınız siz. 14 senedir ortaktınız, ortak. Ortaklık bozuldu, şimdi diyorsunuz bunlar terörist" dedi.

CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Yalova'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 9 Eylül'ün önemli bir  tarih olduğunu belirterek,  "Bugün sadece İzmir'in kurtuluşu değil. 9 Eylül, 26 Ağustos sabahı başlayan Büyük Taarruz'un, İzmir'de Yunan Ordusu'nun denize dökülmesi de değil. Bugün aynı zamanda dünyadaki emperyalizmin ilk yenilgisinin olduğu gündür bugün. Yani sadece bir kurtuluş savaşı değil, emperyalizmin de ilk kez yenildiği tarihtir 9 Eylül. Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin, derneklerinin bir çatı altında toplanarak halk fırkasına dönüştüğü gündür bugün" dedi.

Ak Parti'nin FETÖ, PKK ve IŞİD'e yardım ve yataklık etmekten yargılanması gerektiğini iddia eden İnce, şunları söyledi:

"Bazıları 15 Temmuz'dan sonra Türk bayrağını hatırlasa da, bazıları 15 Temmuz'dan sonra parti genel merkezlerine Atatürk portesi assa da, bazıları her ne kadar 15 Temmuz'dan sonra üstgeçitlere, 'hakimiyet milletindir' yazsa da biz 93 yıldır Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği, 'hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir' sözünü hiç unutmadık ki zaten. Çözüm, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu sıkıntılı günlerinden çıkması. Çözümü bulması çok basit. Fabrika ayarlarına geri dönmeliyiz. Fabrika ayarları da Atatürk'ün yaptığı ayarladır. Yani IŞİD'e yardım edip, IŞİD'e, 'öfkeli çocuklar' deyip hoşgörülü yaklaşacaksın, sonra kentin meydanlarında bombalar patlayınca IŞİD'le ilgili önlem alacaksın. PKK'ya çözüm sürecinde valilere talimat vereceksin 'operasyon yaptırmayın' diye. Sonra hendekler, bombalar patlamaya başlayınca PKK ile mücadele ettiğini düşüneceksin. Bugün FETÖ diyeceksin ama dün, 'ne istediler de vermedik' diyordun. 'Bitsin bu hasret' diye ağlamadan sorumlu başbakan yardımcısı methiyeler düzüyor. Uyanıklar. Ne zannediyorsunuz? Kandırılmadınız siz. 14 senedir ortaktınız, ortak. Ortaklık bozuldu, şimdi diyorsunuz bunlar terörist. Ne haliniz varsa görün. Aranıza giremeyiz, eski dostsunuz siz ama bize yamamaya da kalkmayın. Bizim milletvekillerimize de çamur atmaya kalkmayın. Türkiye 3 terör örgütünden çekmiştir. 3'üne de yardım ve yataklık etmekten yargılanmalısınız siz. 3'üne katkınız oldu, 3'üne de yardımınız oldu."

Törenin ardından Yalova Kent Müzesi önünde kokteyl düzenlendi. Etkinliğe Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen ve Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal ile çok sayıda partili katıldı.

- Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Muharrem İnce Yalova PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title