Haberler

CHP'li Belediye Başkan Adayı Heper'e Ortak Tepki

Güncelleme:

Sivas basını adına açıklama yapan Kanal 58 Genel Müdürü Akyol CHP Adayı Heper'in Sivas basını hakkında sosyal medyada yazdığı yazılara tepki gösterdi.

Sivas basını adına bir açıklama yapan Kanal 58 Genel Müdürü Gülsever Akyol, Cumhuriyet Halk Partisi'den Sivas Belediye Başkan adayı olan Gülümser Heper'in Sivas basını hakkında sosyal medyada yazdığı yazılara tepki gösterdi.

Akyol, açıklamasında, "Yorucu ancak demokrasi adına sevindirici bir seçim sürecini geride bıraktık. Sivas adına demokratik kuralların çalıştığı bir seçim oldu tabi demokrasiye inanan bizler, için bu sevindirici bir durumdu, tam yorgunluğumuzu çıkarmaya kendimizi hazırlamıştık ki CHP amblemi altında seçime giren ve CHP tarihinin en düşük oy oranı ile seçimleri tamamlayan Gülümser Heper hanımefendinin Sivas insanını ve medyayı aşağılayan akıl dışı açıklaması gündeme düştü. Sivas'taki siyaset medya ilişkisini 'ensest' ilişki olarak tanımlayan Heper'in bu talihsiz provakatif açıklamasını sandık hezimetini hazmedememesine bağlamak istedik ve cevap vermedik ancak, hem Sivas halkından hem de izleyicilerimizden ve özellikle CHP'li saygı değer vatandaşlarımızdan gelen tepkiler 'Böylesi bir açıklamanın hiçbir mazereti olamaz'dı yorumlarıydı. Bunun üzerine hakkımızı savunma ve cevap verme gereği duyduk" dedi.

"Sivas halkını ve özgür, tarafsız yayıncılık yapan basın kuruluşlarını hiç kimsenin bu kadar aşağılamasına, böylesine provake etmesine kimsenin hakkı olmadığı gibi biz Sivaslılar hangi partinin tarafı olursak olalım buna müsaade etmeyiz" diyen Akyol şunları kaydetti:

"Sayın hanımefendi Sivas'tan uzak kaldığı yıllarda Sivas'ı unutmuş, bilmiyor olabilir. Aday olduğu Cumhuriyet Halk Partisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'ta kurduğundan bihaber olabilir, ancak bilmelidir ki; Sivas tarihi, kültürü ve siyasette demokrasiyi özümsemesi ile ülkemizde anlamlı bir şehir olmasının yanı sıra, insanı onurunu, şerefini ve hakkını her ortam ve platformda koruyan bir yapıya sahiptir. Bu Sivas insanı 1919'da Atasını bağrına basarak doğrunun haklının ve hürriyetin yanında yer almış, bağımsız cumhuriyetin temelini atmış insanlardır, bu insanlar Cumhuriyet tarihi boyunca her zaman hak edenin hakkını teslim etmiş, kendisine göre doğruyu çalışkanı, istediğini ve kendine hizmet edecek olanları seçmiştir. Bu kapsamda Sivas insanı Rahmi Günay'i, Orhan Ekener'i, Süleyman Çanka'yı 6 okun altında yıllardır seçmiş ve arkasında durmuştur. Sivas tarihinin en uzun süre belediye başkanı olan Rahmi Günay'ı tercih eden, Süleyman Çanka ve Mahmut Özdemir'i bugün bile rahmet ile anan Sivas halkının neden Sayın Heper'e tarihin en düşük oyunu verdiğini kendisi düşünüp bulmalıdır. Partisine aldırdığı Cumhuriyet tarihinin en başarısız sonucu için Sivas halkını ve Cumhuriyet Halk Partisini değil kendini sorgulamalıdır."

Seçim kampanyası boyunca Sivas'ta 5 partinin adaylarının yarıştığını belirten Akyol; "Tüm adaylar gibi medyanın imkanlarından istifade eden Sayın Heper saygısızca Sivas halkına ve medyaya dil uzatma nezaketsizliğini göstermiştir. Oysa ki biz 4 aylık kampanya sürecinde kendisinden teklif gelmese dahi kendisi ile program yapmış ve seçim gecesi de yine kendisini davet etmiştik. Sivas'ta ve Sivas dışında yaşayan herkes bilir ki bizim tarafımız a,b c partisi değil Sivas tarafıdır bu nedenle tarafımıza yöneltilen "besleme, yalaka" gibi sokak ağzıyla söylenen söylemleri kabul etmiyor ve sahibine iade ediyoruz. Bu açıklamayı yaparken işin doğrusu siyaset kurumunda demokrasiden Atatürk'ün partisinden daha da önemlisi insanlıktan nasibini almamış bu insanı kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Şunu da belirtmeliyiz ki biz bu talihsiz açıklamaları Cumhuriyet Halk partisinin tüzel kişiliği CHP'yi Sivas'ta temsil eden isimler ve CHP'den seçerek Ankara'ya gönderdiğimiz milletvekilimiz Sayın Malik Ecder Özdemir ile asla aynı kefeye koymuyoruz. Bu açıklamalarla Cumhuriyet Halk partisinin anılmasını ve yıpratılmasını da istemiyoruz. CHP'yi yöneten ve oy veren herkesi bunun dışında tutarak CHP'ye ve Sivas'a layık olmayan bu şahsı kınıyor aziz Sivas halkından özür dilemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Gülümser Heper Sivas Yerel Haberler

500

Yorumlar (2)

yiğidosivasspor@pismail.com:

Çakma Prof bu karı. Seçimden önce tek tek yalvararak oy istiyordu bu çakma Prof

2
0
yanıtYanıtla
NUMAN TUNÇnaregurban@mynet.com:

SİVAS HALKINI TEBRİK EDERİM, BİR CHP'Lİ VE ANKARA'DA YAŞAYAN BİRİ OLARAK, KEŞGE BU KADINI ANKARA'YA GÖNDERMESEYDİNİZ. BÖYLESİ İNSANLAR CHP'Yİ TEMSİL EDEMEZ. CHP, ONURLU BİR PARTİDİR, BÖYLESİ DENSİZLERİN ADAY GÖSTERİLMESİ KADAR BÜYÜK YANLIŞ DA OLAMAZDI ZATEN. BEN BİR CHP'Lİ OLARAK SİVAS HALKINDAN, KANAL 58 ÇALIŞANLARINDAN VE SAMİ AYDIN'DAN ÖZÜR DİLİYORUM.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title