Haberler

CHP'li Başarır kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan için suç duyurusunda bulunacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 yılında şehit cenazesinde çekilen fotoğrafı üzerinden yüklendiği CHP'li Başarır için, "Cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor" dedi. Başarır ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın satışı ve ordu ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle Cumhur İttifakı'nın hedefi haline gelen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı eleştirdi. Erdoğan, Başarır'ın 2019 yılında bir şehit cenazesindeki fotoğrafını anımsatarak, "Gördünüz cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor" dedi.

"DÖNÜN KENDİ İKTİDAR ORTAĞINIZA SORUN"

Bu sözler üzerine CHP'li Başarır yazılı açıklama yaparak Erdoğan'a yanıt verdi. Başarır, söz konusu şehit cenazesinde MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek'in de olduğunu kaydederek, Şimşek'in o dönem yaptığı açıklama ve görüntülü paylaşımı hatırlattı. Başarır, şunları belirtti:

"Sayın Cumhurbaşkanı ne yazık ki bir kez daha trollerin sosyal medyada ortaya sürmüş olduğu asılsız, yalanlara itibar etmiş ve şahsımı bir kez daha hedef almıştır. Halbuki iktidar ortağı oldukları MHP'nin Mersin Milletvekili Sayın Baki Şimşek'e konuyu sorup gerçeği öğrenebilirdi. Ama görünen o ki amaç, gerçeğin ortaya çıkması değil bir çeşit itibar suikastına dönüştürme çabasıdır. Sayın Şimşek'in o görüntülere ilişkin yapmış olduğu açıklama ortadadır. Bize inanmıyorsanız dönün kendi iktidar ortağınıza sorun"

"KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olmayan bir durumdan vazife çıkararak şahsıma hakaret etmesi ve iftirada bulunarak hedef göstermesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Cumhurbaşkanı hakkında tarafıma yöneltmiş olduğu haksız ithamlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım"

"PAYLAŞIMLAR ÜZÜCÜDÜR, YANLIŞTIR"

MHP'li Şimşek ise o tarihte olayın ardından yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:

"Sayın Mahir Başarır'la farklı siyasi görüşlere sahip milletvekilleriyiz. Mersin'de şehidimizin cenazesini beraber kıldık, korteje beraber katıldık, beraber üzüldük. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Başsavcımız Mustafa Ercan arasında fiziki benzerlikten ötürü bir konuşma geçti. Bazı vatandaşlarımızın başsavcımıza 'başkanım', belediye başkanımıza 'başsavcım' demesi konuşuldu. O anda gayri ihtiyari bir tebessüm olması sonrası sosyal medyadaki paylaşımlar üzücüdür. Bunu bir vicdani mesele olarak gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum."

CHP'li Başarır kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dava açacak

Twitter hesabından açıklama yapan Baki Şimşek, bazı haberlerde eski açıklamasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt gibi verildiğini belirtti.

CHP'li Başarır kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dava açacak

Şişek, "Benim Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından önce ya da sonra bir açıklamam olmamıştır olamaz da. Türk ordusuna, askerine, polisine laf söyleyen babamın oğlu olsa affetmem. Böyle bir şey mümkün değildir" dedi.

CHP'li Başarır kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dava açacak

NE OLMUŞTU?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır katıldığı bir televizyon programında "Öyle bir noktadayız ki, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum, 20 Milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 Milyon dolara satılmış. Birileri mandacı oluyor. Tank Palet Fabrikası nedir? Ordudur tabii. Bu ülkenin namusudur. Benim namusumdur" derken bu sözleri tepki çekmişti.

CHP'li Başarır kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan için suç duyurusunda bulunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada Başarır'ın cenaze namazına katıldığı bir fotoğrafı gündeme getirdi ve "Gördünüz, cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Milletvekili Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title