Haberler

CHP'li Akaydın Hakkında Suç Duyurusu

HUKUKİ Araştırmalar Derneği (HUDER) ile Ak Ocaklar Derneği üyeleri, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında, "15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatrodan ibarettir" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında dün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç'ın annesi ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç'ın suç duyurusunda bulunmasından sonra, bugün de Ak Ocaklar Derneği Antalya ve Manavgat şubeleri ile HUDER üyeleri suç duyurusunda bulundu. Akaydın hakkında ilk olarak Ak Ocaklar Derneği üyeleri hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Ellerinde dövizler ve Türk bayrakları taşıyan grup, adliye önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

AVUKATLAR DA DİLEKÇE VERDİ

Mustafa Akaydın hakkında HUDER üyesi bir grup avukat da suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basına açıklama yapan HUDER Başkanı Osman Zeki Özcan, CHP Milletvekili Mustafa Akaydın'ın, '15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatrodan ibarettir' sözleriyle şehitleri, şehit ailelerini, devlet ve organlarını küçük düşürdüğünü, aşağıladığını iddia etti. Özcan, bundan dolayı Mustafa Akaydın hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Akaydın Antalya Politika Güncel Haberler

title