Haberler

CHP'den Babacan'a 150 Milyarlık Kaynak Cevabı

Güncelleme:

Ali Babacan'ın 150 milyar lirayı bulacağını belirttiği CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin CHP'den "150 milyar değil, tam tamına 57.2 milyar TL cevabı geldi.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 150 milyar lirayı bulacağını belirttiği CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke "Bizim vaatlerimiz 150 milyar değil, tam tamına 57.2 milyar TL. CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye'de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada" diye konuştu.

YAZILI CEVAP VERDİ

Yazılı açıklama yapan Sayek Böke her vaatlerini çok ince eleyip sık dokuyarak belirlediklerini dile getirerek şöyle devam etti:

"CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye'de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada. Biz o kaynağı kanala kullanmak yerine insanımız için kullanmayı tercih edeceğimizi söylüyoruz.

TARAFLARA YÜK GETİRMEDEN

Aile sigortası yasasını da ilk 100 gün içinde çıkaracağız ancak maliyeti 4 yıla yayılacak." Babacan'ın açıklamalarından AKP'nin asgari ücret artış yükünü tamamen işverenin sırtına yüklediklerinin anlaşıldığını kaydeden Sayek Böke "Burada da AKP'den ayrılan farkımız ortaya çıkıyor. Biz taraflara yük getirmeden asgari ücret artışı vaat ediyoruz. Biz asgari ücretten vergi almayarak işverene ek bir yük getirmeden, asgari ücretli işçimize maaş artışı getiriyoruz. Ama bu arada işçisinin primini düzgün ödeyen, vergisini zamanında yatıran işverenimize de sıfır faizli kredi vererek aynı zamanda devlete olan gelir akışını düzenliyoruz. Yani asgari ücret artıyor ama bundan her kesim kazanıyor" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Selin Sayek Böke Ali Babacan İstanbul Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (20)

YiğdoMobil-IOS:

Bakın CHP zihniyetine yatırım yapamadan kaynak buluyor nedir kaynak kanlal İstanbolla Ayrılan bütçeyle karşılayacakmış parayı insanlar İcin harcıyacaklarmış peki ondan sonra nerde gelecek size çok kısa Yaşanmış bir olay anlatayım Özal'dan önce Demirel dünya bankasında ündüc para istemiş vermemişler ondan sonra ÖZAL gidiyor hemen veriyorlar Ordan Görevli biri sormuş Demirel'e vermediniz Özal'a niye verdiniz Demirel bizim paramız emekli memura aylık ödemeden kullanacağını söylemiş geri Dönüşü yok ÖZAL fabrikalardan üretimden külanacakmış sürekli kazanır paramız geri dönüş yapar ve batmaz Yorum sizden kardeşlerim

29
2
yanıtYanıtla
şahin güngör:

sol partiler bu ülkeye ne zaman gelse kaos yaşanıyor. 3-5 imansız işlerine geldiği için destekliyor, başlarındada alevi dedesi, abdest yok, namaz yok, oruç tutmazlar sonrada işler yolunda gitmeyince polemiklerle bastırırlar

16
15
yanıtYanıtla
vatan:

müslüman geçinen münafıklardan iyidir

yanıt3
yanıt2
ahmet öztürk:

sen eğer müslüman isen kendi namazından sorumlusun başkasının dinine laf edecek kadar karaktarsizsen müslüman da değilsindir. bu durumda sen müslüman değilsin namaz kılmıyorsun ama bir topluluğu suçluyorsun. o adam dinini kabul etmezse müşriktir. ama sen müslümanım diyen ama aynılarını yaşayan münafıksın. ben sağ görüşlü biriyim ama namazını kılan ne solcular gördüm siz aten bu ülkeyi bu hale getirdiniz sağcı solcu alevi sünni. . yazıklar olsun adamlığınıza

yanıt5
yanıt0
ÖNÜNÜGÖR:

UYANIK SIN AMA CAHİLSİN. . . .

yanıt4
yanıt0
SET:

HEMŞERİM BABACAN ŞU KADIN İLE CANLI TARTIŞ DA MİLLET BİR HESAP GÖRSÜN

23
5
yanıtYanıtla
DEVRİALEM:

BABACANA ASILIYOR BU KADIN. . .

18
7
yanıtYanıtla
OrhanMobil-IOS:

Yani Chp kanal istanbulu yapmiyacak mi?, o zaman oyum AKP ye , ben kanal istanbulu görmek istiyorum..

15
4
yanıtYanıtla
Bilo:

Atatürk uçak fabrikası kurdu İnönü kapattı. . . Al sana CHP''nin proje anlayışı. . . Atatürk ile birlikte stratejik düşünen CHP sona erdi. . .

10
4
yanıtYanıtla
musa dunya:

kanal İstanbul projesini demek yapmayacaksınız 3. havaalanınıda yapmayın hatta arabalarada binmeyede gerek yok eşeklede gider halk siz projeniz ne kaynağınız 13 senede biriken merkez bankasındaki 99 milyar dolarımı sıfırlamak? park bahçe yaparak bu ülkeyi kurtaramazsınız kanal İstanbul projesi kime yapılıyor halka değilmi? oradan getirilen karlar halka ekonomiye dönecek bakkal agzıylamı yöneteceksiniz TC devletini

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title