Haberler

CHP'de 'Eşbaşkanlık' Önerisi

Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın 5 ay süren 'Yeni Örgütlenme Anlayışı' başlıklı çalıştayından 'eşbaşkanlık' önerisi çıktı. Hazırlanan rapora giren öneri, Genel Merkez'e sunulacak.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Başkan Murat Karayalçın'ın koordinasyonunda İstanbul'un üç ayrı bölgesinde üç ayrı heyet tarafından 'Yeni Örgütlenme Anlayışı' başlıklı çalıştay düzenledi.

Geçen ağustos ayında başlayan ve 15 Aralık'ta tamamlanan çalıştaya aralarında Prof. Dr. Tolga Yarman'ın da bulunduğu akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.

Üç ayrı heyetin üç bölgede yaptığı toplantılarda öne çıkan öneriler bir rapor haline getirildi.

TÜM BİRİMLERDE EŞ BAŞKANLIK UYGULANMALI

Raporda örgütlenmeden, kaynak yaratmaya üyeler arası sorunların çözümünden adaylık süreçlerinin işletilmesine ne kadar birçok konuda önerilere yer verildi. Öneriler arasında HDP'de uygulandığı gibi 'eşbaşkanlık' sistemi de var.

İşte o önerilerden bazıları:

- Genel Merkez'de il bazında yerel yönetimler masası kurmalıdır.

- Parti içi disiplin süreci en az üç üyenin başvurusu sonucunda işletilmeye başlamalıdır.

- Parti içinde 'Parti Denetçiliği' mekanizmasının görevini üstlenecek izleme, ölçme ve değerlendirme kurulu olmalıdır.

- Parti hakemliği oluşturulmalı, parti üyelerini birbirleriyle yaşadıkları sorunlar burada çözülmelidir.

- Üye aidatlarının parti gelirleri arasındaki oranı artırılmalıdır.

- Partide memnuniyet ve şikâyet geri bildirim sistemi kurulmalıdır.

- Seçimlerde çarşaf liste uygulaması yapılmalıdır. Blok liste uygulaması yapıldığında ise 'nispi temsil' sistemi uygulanmalıdır. Aksi durumda parti içinde güç kamplaşmaları oluşuyor.

- Kontenjan adaylığı bir defaya mahsus olmalıdır.

- Politika üretme işi mahalleden başlamalıdır.

- Mahalle temsilciliklerine tüzükte yer ve bütçe verilmelidir.

- Parti üyeliği gözetilmeksizin çeşitli toplum kesimlerini temsilen ilçe ve illerde meclisler oluşturulmalıdır.

- Gençlik ve kadın kolları 'kol' kavramının içinde sıkışmış olmaktan çıkarılmalıdır.

- Her yönetim biriminin içinde gençler ve kadınlardan oluşan hedef kitleye yönelmiş kurullar olmalıdır. Örneğin kadın kurullarının içinde erkeklerde olmalıdır. Tüm yönetim birimleri için 'eşbaşkanlık' mekanizması oluşturulmalı ve işletilmelidir.

- Mahalleden ilçeye, ilçeden ile ve genel merkeze doğru bir örgütlenme yapısı oluşturulmalıdır. Karar vericilerle uygulayıcılar aynı kişiler olmamalıdır.

- Partide, Gelir Kaynağı Yaratmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı oluşturulmalıdır.

- Üyeler çeşitli puanlara tâbi tutulmalı görev verilirken de bu puanlama sistemi dikkate alınmalıdır.

RAPOR KONGREDE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

'Yeni Örgütlenme Anlayışı' raporu geçen pazar günü yapılan CHP 35. İstanbul İl Kongresi'nde okundu. Rapor okunduktan sonra ise oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Böylece öneriler kongre kararı haline geldi. Şimdi bu öneriler Genel Merkez'e sunulacak.

EŞBAŞKANLIĞA ÇİÇEK'TEN DESTEK

Kongrede konuşan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek 'eşbaşkanlık' modeline destek verdi. Çiçek, modelin önemli olduğunu ve uygulanması gerektiğini dile getirdi. Eski İBB Meclis üyelerinden olan ve çalıştayda da yer alan İnci Beşpınar raporun çok uzun soluklu bir çalışma sonunda ortaya çıktığını, en çok dile getirilen önerilerin raporda yer aldığını söyledi. Beşpınar, 'eşbaşkanlık' önerisinin kadınların partinin karar organlarına katılımını artıracak unsur olarak görüldüğünü dile getirdi ve önerinin bu bağlamda yapıldığını söyledi. (Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Murat Karayalçın Tolga Yarman İstanbul Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (19)

İSMİMİ YAZAYIM MI:

chp de artık terör örgütünün çizgisinden çıkmaz oldu.

12
3
yanıtYanıtla
TEK YOL İSLAM:

TEK YOL İSLAM.

7
7
yanıtYanıtla
türk:

Partinin isminide CHDP koyun tam olsun

8
4
yanıtYanıtla
FARUK:

BU CHP DEN BİR CACIK OLMAZ.

8
4
yanıtYanıtla
PILLOW FIGHTER:

BU PARTİNİN İÇİNDEN, ERMENİLER VE KOMÜNİSTLER TEMİZLENSİN LÜTFEN!

7
5
yanıtYanıtla
FERİT:

CHP 3015 TE İKTİDAR OLACAK . AZ KALDI 1000 SENE VAR.

8
4
yanıtYanıtla
vatandas:

Vatan heinleri Türkiyede yasayipta bunlara oy verenlerin Allah belalarini baslarini versin mankörler

8
3
yanıtYanıtla
DddMobil-IOS:

CHP PKK için hala terör demiyor farkında mısınız?!

6
3
yanıtYanıtla
FIRAT MARDİN:

Türkiye''nin SOLU , teröristlerin sağ KOLU.

7
1
yanıtYanıtla
Chp li Can:

Bir CHP li olarak soruyorum, şuan parti içinde kaç tane Kemalist ve Atatürkçü millet vekili var. ? Lütfen bilen varsa yorum yazsın. Partinin başındaki değil onu biliyorumda

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title