Haberler

CHP'de Ankara Adaylığı İçin Cengiz Topel Yıldırım'ın İsmi Öne Çıkıyor

CHP Ankara adayını henüz belirleyemezken, kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım'ın öne çıktığı konuşuluyor. Çarşamba gününe kadar Ankara adayının netleşmesi amaçlanırken Kılıçdaroğlu'nun da Mansur Yavaş ile de bir görüşme yapacağı öğrenildi.

CHP, aday açıklamadığı illere ilişkin isimlendirme çalışmalarını sürdürürken Ankara'da Genel Başkan Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım giderek öne çıkıyor. Önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak çalışmalarının ve Ankara adayının netleşmesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mansur Yavaş ile yarın görüşebileceği dile getiriliyor.

İKİ PARTİ LİDERİNİN GÖRÜŞMESİN BEKLENİYOR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; iki parti arasındaki ittifak görüşmelerinin dikkat çekici noktasının Ankara adayı olduğu vurgulanıyor. Bu kapsamda iki parti liderinin görüşmesi bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bugün bir araya gelebilecekleri, bu olmazsa önümüzdeki çarşamba gününe kadar Ankara adayının netleştirilmesi ve ittifak görüşmelerinin de sonuçlandırılması planlanlanıyor. Bu süreçte CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın ara ara temasları sürdürdüğü öğrenildi.

MANSUR YAVAŞ'IN ŞANSIZ AZALDI

Parti kulislerinde, ikinci kez CHP'den adaylığı gündemde olan eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın şansının giderek azaldığı savunuluyor. Kulislerde, "Mansur Bey'in ikinci kez gündeme gelmesi tabanda tepki çekiyor. Geçen seçimlerden sonra kısa sürede istifa etmesi, kendisinin kontenjanından belediye meclisine girenlerin de partiden ayrılmaları, 'biz CHP'li değiliz' izlenimi bıraktı. Yine 'rozetsiz aday' konusundaki değerlendirmeleri var. Kendisi yalanladı ama CHP'den aday olup seçildikten sonra İYİ Parti'ye geçeceği iddiaları da eklenince mesafe açıldı. Parti kamuoyunda soğukluk iyice arttı. Ancak bu noktada Genel Başkan'ın tavrı belirleyici olur" değerlendirmesi yapılıyor. Parti kulislerinde Yavaş'ın adaylığı durumunda sahada geçen seçimde yaşanan sorunların tekrarlanabileceği bu konuda örgütlerden gelen itirazların da genel merkez tarafından bilindiği vurgulanıyor.

CHP'DE Ankara Adaylığı İçin Cengiz Topel Yıldırım'ın İsmi Öne Çıkıyor

CENGİZ TOPEL YILDIRIM ÖNE ÇIKTI

Parti kulislerinde, Ankara'dan gösterilecek aday konusunda eski Ankaragücü Başkanı ve halen Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını yapan Cengiz Topel Yıldırım'ın bir adım öne çıktığı dile getiriliyor. Yıldırım'ın CHP tabanı ile hiçbir sorun yaşamadığı, farklı gruplaşmalar içinde yer almadığı vurgulanıyor. Kulislerde Yıldırım için, "Geçen seçimlerde aday gösterilmedi, parti için çalışmaya devam etti. Genel Başkan'ın başdanışmanlığını yapıyor. İşadamı ve mülkiyeli. Yeni bir yüz ve isim. Diğer parti tabanlarından; sağdan, HDP'den oy alabilir. Bu toplum kesimleriyle ilgili hiçbir olumsuz söylemi olmamış. Ayrıca Ankaragücü başkanlığı nedeniyle farklı kitlelerle de sıkı bağları var. Parti örgütü dışlamıyor" düşünceleri dile getiriliyor.

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan'ın da ismi gündemde. Kuşoğlu'nun parti ve Meclis'te önemli görevler üstlendiği ancak görev verilirse aday olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cengiz Topel Yıldırım Mansur Yavaş Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title