Haberler

Ceza Hukuku Uzmanı Prof.dr. Erşan Şen'den 'Hakan Fidan' Açıklaması

Antalyalı işadamları tarafından oluşturulan Salı Grubu’nun toplantısına katılan Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen, Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

Antalyalı işadamları tarafından oluşturulan Salı Grubu'nun toplantısına katılan Ceza Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen, Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Şen, milletvekili aday adayı olup görevine geri dönen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın hukuki olarak müsteşarlık yapamayacağını, yeni anayasa çalışmalarının nihayete erdirilip başkanlık sistemine geçilmesi halinde hukuki olarak yeniden seçime gidilmesi gerektiğini savundu.

Ceza Hukuku Uzmanı akademisyen avukat Prof. Dr. Ersan Şen, Salı Grubu'nun konuğu oldu. Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) gerçekleştirilen buluşmada Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı tespitlerde bulunan Şen, Ermeni soykırımı iddiaları, başkanlık sistemi Balyoz ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de içinde bulunduğu şike davalarını hukuki olarak yorumladı.

"TOPRAK TALEBİ GELEBİLİR"

Salı Grubu Başkanı işadamı Muharrem Koç'un ev sahipliğinde yapılan toplantının giriş bölümünde Avrupa devletlerinin Ermeni soykırımı iddialarını ve hukuki yaptırım tartışmalarını değerlendiren Şen, "Bir takım siyasi etkileşimler üzerinden gidilerek Türkiye soykırım ile suçlanıyor. Bu iddiaların öncelikli olarak tarihçiler tarafından yorumlanması çok önemli. Tabi ilerde yine bir takım siyasi baskı ve girişimlerle bir takım toprak talepleri karşımıza çıkabilir. Ancak olaya hukuki olarak bakıldığında Türkiye'yi bağlayıcı bir yapı şu an için gözükmüyor" dedi.

"FEDERATİF YAPI BİZE UYMAZ"

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarının daha önce de gündeme taşındığını belirten Prof. Dr. Şen, "Türkiye kanun değiştirmeye, anayasa düzenlemeye bayılır. Ancak şu unutulmamalı; anayasayı, kanunları yenileyerek dertleri çözemeyiz. Önce insan kalitemizi artırmamız lazım. Anayasa'nın ilk 3 maddesine dokunmamak kaydı ile sistem değiştirebilirsiniz. Fakat federatif yapı Türkiye'ye uymaz. Bu yapılırsa bayrağı çeken birbirine saldırır" diye konuştu.

"SEÇİM YENİLENMELİ"

Yeni anayasa çalışmalarının nihayete erdirilip başkanlık sistemine geçilmesi halinde hukuki olarak yeniden seçime gidilmesi gerektiğini savunan Şen, "Eğer yeni anayasa çalışması yapılır ve Türkiye sırf merakından rejim değişikliğine giderse mevcut cumhurbaşkanının tekrar seçime girmesi gerekiyor. Hukuken başka çaresi yok. Yani yeni anayasaya göre seçim yapılması şart. Bunu şu tarihte cumhurbaşkanı seçilen kişi başkan olarak görevine devam eder diyerek hazırlanan geçici bir madde ile çözemezsiniz" dedi.

"FİDAN MÜSTEŞAR OLAMAZ"

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı olduktan sonra görevine geri dönmesi ile ilgili ilginç bir tespit yapan Şen, şöyle dedi: "Sayın müsteşar görevinden ayrılıp bir siyasi partiye üye oldu, temayül yoklamasına girip birinci çıktı. Hakan Fidan'ın Seçim Kanunu'na göre müsteşar olabilmesi mümkün değil. Üçlü kararname ile ataması yapıldı mı bilemiyorum ama bu mümkün değil. Eğer olacaksa Milli Güvenlik Kurulu'nun önerisi ile olabilir. Böyle bir uygulama göz ardı edilmemeli, kişiye göre kural değiştirilmemelidir. Kurumların DNA'sı ile oynayarak sorun çözemezsiniz Bu gibi şeyler toplum inancını bozar, hukuk devleti ilkesini öldürür."

"BASKI OLMASA HAPİSTEN ÇIKAMAZLARDI"

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin müsabakalara şike veya teşvik pirimi vererek müdahale ettikleri iddiası ile yargılandıklarını ifade eden Prof.Dr.Şen, "Cebir ve şiddet yoktu, tehdit yoktu. Bunlar iddianamede de yer almadı. Ama kulüp yöneticileri özel yetkili ağır ceza mahkemesinde soluğu aldılar. O dönem kanun değişmeseydi ve ciddi bir kamuoyu baskısı olmasaydı Aziz Yıldırım ve diğerlerinin içeriden çıkabileceklerini düşünmüyordum. Çünkü doğru dürüst bir yargılama süreci geçirmediler. ve o dönemde şöyle bir algı vardı; 'Aziz Yıldırım'ı başka bir mahkemenin (Ağır ceza) yargılamaya gücü yetmez' Bu kayıtlara geçmeyen bir görüştü" dedi.

Siz Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yöneticilerini bu kadar uzun süre takip edip dinleyeceksiniz ve suçüstü yapmayacaksınız. Sivas'ta otelin kapısında 100 polis olacak, siz içerde kimisine göne 5 milyon lira kimisine göre 5 milyon doların Aziz Yıldırım tarafından diğer kulübün başkanına verildiğini tespit edemeyeceksiniz. Buna kargalar bile güler. Şüphe olabilir ama hukukta şu vardır; şüpheden sanık yararlanır. Şu da ayrı bir gerçek; bu davada usulü uygun, şikeyle ilgili hiçbir dinleme kararı yok" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Spor Kulübü Hakan Fidan Ersan Şen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title