Haberler

Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: "Çocukların Geleceğinden Daha Önemli Bir Konu Yok"

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 'Eğitim Öğretime Hazırlık Toplantısı’nın ikincisi Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında Mevlana İlk ve Ortaokulu’nda yapıldı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 'Eğitim Öğretime Hazırlık Toplantısı'nın ikincisi Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında Mevlana İlk ve Ortaokulu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Kubilay, çocukların geleceğinden daha önemli bir konu olmadığını dile getirdi.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın başkanlık ettiği 'Eğitim Öğretime Hazırlık Toplantısı'nda İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar'ın yanı sıra ilçede eğitim öğretim veren okul müdürleri de hazır bulundu.

Kaymakam Kubilay, diğer katılımcılarla birlikte toplantı öncesinde Mevlana İlk ve Ortaokulu'nun yeni Müzik Sınıfı'nın açılışını gerçekleştirdi. Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Erçin, "Okulumuzda Müzik sınıfı açmak istedik ve konuyla ilgili çalışmalarımızı yaparak bir proje geliştirdik. Projemizi Trakya Kalınma Ajansı'na sunduk ve yapılan incelemenin ardından projemiz kabul edildi. Müzik sınıfımızda gitarından bağlamasına, yan fülütünden darbukasına, baterisinden viyolonseline çok sayıda müzik aleti mevcuttur. Proje kapsamında TRAKYAKA'dan 38 bin TL'lik hibe destek aldık" dedi.

Proje kapsamında okula kurulan müzik atölyesi ile öğrencilerin daha iyi bir müzik bilgisi sahibi olması hedefleniyor.

"OKULLARIMIZ ARASINDA TATLI BİR REKABET OLSUN"

İlçedeki diğer okullarda da buna benzer projelerin hayata geçirilmesini istediğini söyleyen Kaymakam Metin Kubilay, Kaymakamlık olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde konuyla ilgili detaylı çalışma yapılması için özel bir Koordinasyon Merkezi kuracaklarını dile getirdi.

Okullara gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Kaymakam Kubilay, "Bu proje, alışkın olmadığımız, ezberlerin bozulduğu bir çalışma oldu. Buradaki diğer okullarımızın müdürlerini de buna benzer projeleri hayata geçirmeye davet ediyorum. Umarım bu tarz projeler çoğalır. Bu anlamda Çerkezköy'deki okullarımız arasında tatlı bir rekabet yaşanmasını temenni ediyorum" dedi.

Kaymakam Kubilay'ın konuşmasının ardından Müzik sınıfının açılış kurdelesi kesildi.

Müzik sınıfının açılışının yapılmasının ardından İkinci Eğitim Öğretime Hazırlık Toplantısı'na geçildi. Çocukların geleceğinden daha önemli bir konu olmadığına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Kaymakam Kubilay, çocukların eğitimine ciddi şekilde eğildiklerini kaydetti. Öğrencilerin okullara gidiş gelişlerinde güvenliğin çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, "Güvenlik ile ilgili tedbirler İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarımızla işbirliği içinde sağlanıyor. Unutulmamalıdır ki öğrencilerin güvenliğinden en başta okul müdürlerimiz sorumludur. Herhangi bir aksaklığa mahal verilmemeli" dedi.

Göreve başladığı günden bu yana eğitimde 'Başarının Arttırılması Eylem Planı' çalışmalarına büyük önem verdiğini söyleyen Kaymakam Kubilay, "Tüm okullarımızın eylem planları hazırlandı ve uygulanmaya devam ediyor. Bu konuya çok önem veriyorum. Bu çalışmayı güncel tutacağız ve titizlikle takip edeceğiz" diye konuştu. İlçede habersiz denetimlere başladıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Kubilay, "Hiçbir okul müdürümüz, 'Biz bir kere denetlendik, bir daha denetlenmeyiz' diye düşünmesin. Denetimlerimiz artarak devam edecektir" açıklamalarında bulundu.

"BAŞARI SOMUTA İNDİRGENMELİDİR"

İlçedeki hijyen konusunda başarılı olan okullara 'Beyaz Bayrak' verildiğine dikkat çeken Kaymakam Kubilay, tüm okulların, Beyaz Bayrak sahibi olması gerektiğini başarının somuta indirgenmesi gerektiğini kaydetti. Kaymakamlık olarak okulların kantinlerinin de denetlediklerini belirten Kaymakam Kubilay, "Bu konuda İlçe Gıda Tarım ve Hayancılık Müdürlüğü sorumludur. Herhangi bir eksiklik istemiyorum" dedi.

Çerkezköy Kaymakamlığı olarak 31 Ocak itibariyle Halk Eğitim kampanyası başlattıklarını anımsatan Metin Kubilay, "Vatandaşlarımızın gelişimini arttıracak, mesleki teknik kurslara ağırlık verilmesini istedik. Çerkezköy sanayi kentidir. İlçemizde çok önemli mesleki eğitim okulları var. Bu okullarda mutlak suretle mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Bütün okullarımız aynı zamanda birer Halk Eğitim Merkezi'dir" dedi.

15 Ağustos 2013 tarihinde göreve başladıkları günden bu yana en önemli çalışmalarından birisinin de 'Eğitim Kampüsü' olduğunu ifade eden Kaymakam Kubilay, "Kaymakamlık olarak her gün bu anlamda toplantılar gerçekleştirdik. Çalışmalarımız neticesinde Ambardere mevkiinde 133 dönümlük bir alanın tapusunu çıkararak Hazine adına tescilini yaptık. Daha sonra bu yeri 5 Şubat tarihli onayla Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis ettik. Gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam edecek" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Kubilay Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title