Haberler

Cerattepe Maden Sahasında Bilirkişi İncelemesi Başladı - Artvin

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kafkasörden görüntüler Kalabalığın toplandığı alandan görüntüler Ellerinde pankart ve atkı olan insanlardan görüntüler CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın açıklamaları Yol kenarında dizilerek bekleyen grup Bilirkişi heyetinin geçişi Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri Cerattepe maden sahasında bilirkişi incelemesi başladı Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyeti, Cerattepe maden sahasında inceleme yapıyor Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyetinin, Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde 751 gerçek ve tüzel kişinin müdahil olduğu 61 avukatın öncülüğündeki ÇED iptal davası kapsamında, Cerattepe maden sahasındaki incelemesi başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kafkasörden görüntüler

Kalabalığın toplandığı alandan görüntüler

Ellerinde pankart ve atkı olan insanlardan görüntüler

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın açıklamaları

Yol kenarında dizilerek bekleyen grup

Bilirkişi heyetinin geçişi

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri Cerattepe maden sahasında bilirkişi incelemesi başladı

Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyeti, Cerattepe maden sahasında inceleme yapıyor

Rize İdare Mahkemesi bilirkişi heyetinin, Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde 751 gerçek ve tüzel kişinin müdahil olduğu 61 avukatın öncülüğündeki ÇED iptal davası kapsamında, Cerattepe maden sahasındaki incelemesi başladı.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan öncülüğündeki grup, sabah saatlerinde kent merkezinden 11 kilometre uzaktaki Kafkasör mevkisinde ellerindeki pankart ve dövizlerle bilirkişi heyetini bekledi.

"Lüften bizi yaşatın. Madene hayır" yazılı pankartlar açan grup, "Madene hayır" yazılı tişört giyerek atkı taktı. Kore gazisi 89 yaşındaki Ahmet Sezgin ile 92 yaşındaki Hatice Yelkenci de heyeti bekleyenler arasında yer aldı.

Yaklaşık 2 bin kişilik grup, 800 metrelik yolda karşılıklı çift sıra halinde dizilerek heyetin geçişi sırasında sessiz protesto gerçekleştirdi.

Heyetin geçişinin ardından güvenlik güçleri, avukatlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve müdahil olan bazı kişilerin geçişine izin verdi. Basın mensupları ise heyetin inceleme yaptığı madencilik sahasına alınmadı.

Bayraktutan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Artvin'in yaşam alanlarını korumaya gelen insanların, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın, bütün siyasi düşünceleri kenarı koyarak, siyasetle ilgili kaygılar taşımadan madene karşı çıktığını söyledi.

Kimsenin siyaseti maden sahasına taşımak gibi bir niyeti olmadığını dile getiren Bayraktutan, "Benim de böyle bir niyetim yok. Tek bir isteğimiz var. Yakamızdan düşün. Bu topraklarda yaşayan insanlar bugüne kadar hiç bir zaman Cumhuriyet değerlerini tartışmadılar. Devlet ne dediyse 'başımız üstüne' dedi. Askere çağırdılar, koşa koşa gitti, vergi istediler, 'başım üzerine' dediler, barajlar yapıldı, mezarları sular altında kaldı, 'helal olsun' dediler. Şehitler geldi 'vatan sağolsun' dediler. Hiç bu ülkeyi tartışmadılar" dedi.

Bayraktutan, Cerattepe'de maden çıkarılamayacağına ilişkin 6 mahkeme kararı olduğunu savunarak, "İnşallah hukukun gereği yapılır" diye konuştu.

Ankara'da tüm Türkiye'nin yüreğine ateş düşüren alçakça bir saldırı gerçekleştiğini kaydeden Bayraktutan, bu saldırıyı yapanları lanetlediklerini söyledi.

Artvin'de maden istemediklerini kaydeden vatandaşlar ise atalarından kendilerine kalan bu toprakları torunlarına ve gelecek nesillere bırakmak istediklerini dile getirdi.

Heyet, bölgede incelemesine başlarken, vatandaşların Kafkasör bölgesinde bekleyişi sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Bayraktutan Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title