Haberler

Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında?

Güncelleme:

Türk müzisyen ve bağlama sanatçısı olan Cengiz Özkan son günlerde sıkça araştırılıyor. Hayatı ve kariyeri merak edilen Cengiz Özkan'a dair bilinenleri sizin için derledik. Peki, Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında? Detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Türk müzisyen ve bağlama sanatçısı olan Cengiz Özkan son günlerde sıkça araştırılıyor. Hayatı ve kariyeri merak edilen Cengiz Özkan'a dair bilinenleri sizin için derledik. Peki, Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında? Detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

CENGİZ ÖZKAN KİMDİR?

Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında?

Cengiz Özkan, 1967 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde doğan, Türk müzisyen ve bağlama sanatçısıdır.

Özkan, ilk öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü'ne girdi. 1991'deki mezuniyetinin[1] ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana Sanat Dalı Türk Halk Müziği Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı'nda iki yıl, İzmit Belediye Konservatuvarı'nda iki yıl, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda üç yıl süreyle öğretmen ve icracı olarak çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında birçok konser verdi.

Tek başına Kırmızı Buğday, Ah İstanbul, Saklarım Gözümde Güzelliğini ve Gelin adlı albümleri Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Yine 2001 yılında Kalan Müzik'ten piyasaya sunulan bir diğer çalışması olan Yare Dokunma albümünü de ise Malatya Arguvan'lı Türk Halk Müziği ses sanatçısı ve folklorcü Muharrem Temiz ile yapmışlardır. Ardından 2007 Eylül ayında bir özel televizyon kanalında yayına başlayan Pusat adlı dizide mahkûm bir ozanı canlandırmıştır, 1989'da girdiği TRT İstanbul Radyosu'nda saz sanatçısı olarak çalışmaya devam eden Cengiz Özkan evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Albümleri

  • Kırmızı Buğday (1998)
  • Ah İstanbul (2001)
  • Yâre Dokunma (2001, Muharrem Temiz ile birlikte)
  • Saklarım Gözümde Güzelliğini - Aşık Veysel Türküleri (2003)
  • Gelin (2005)
  • Yare Dokunma 2 (2012)-(Muharrem Temiz ile birlikte)
  • Hayâlmest (2015)

TV Çalışmaları

  • Söz (2017)
  • Pusat (2007)
  • Kurtlar Vadisi
  • Recep Türk
  • Türkler Çıldırmış Olmalı (film 2009)
  • Altın Elbiseli Adam (belgesel - müzik yönetmeni)
  • Çanakkale: Yolun Sonu (film 2013)
  • Yunus Emre Aşkın Sesi (film 2014) - Dertli Dolap Film Müziği

Cengiz Özkan kimdir? Cengiz Özkan kaç yaşında?

CENGİZ ÖZKAN KAÇ YAŞINDADIR?

Cengiz Özkan 1964 doğumlu olup 57 yaşındadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cengiz Özkan Bağlama Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title