Haberler

Çelik'ten Ereğli'ye Kampüs ve Kent Meydanı Müjdesi

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik seçim çalışmaları kapsamında geldiği Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde uzun süredir çözüm bekleyen eski devlet hastanesi binaları ile arsasının Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devri ve kent meydanı yapımı için kaymakamlık binası ile yerinin belediyeye devri ile ilgili maliye bakanı ile görüştüğünü ve kendisinden iki sorunun çözümü için söz aldığını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik seçim çalışmaları kapsamında geldiği Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde uzun süredir çözüm bekleyen eski devlet hastanesi binaları ile arsasının Bülent Ecevit Üniversitesi'ne devri ve kent meydanı yapımı için kaymakamlık binası ile yerinin belediyeye devri ile ilgili maliye bakanı ile görüştüğünü ve kendisinden iki sorunun çözümü için söz aldığını açıkladı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve muhtarların bir araya getirildiği toplantıya AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik, Zonguldak Milletvekili Adayları Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, emine Çift ve Akın Kaymak katıldı.

AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır gecede yaptığı konuşmada Ereğli'ye yapılan hizmetler için AK Parti hükümeti adına Hüseyin Çelik ve milletvekillerine teşekkür etti. Çakır konuşmasında "Bu birlikteliğimiz ile geçen yıl seçimleri kazanmıştık. Bu kez de AK Parti'nin bayrağını en yukarılara taşıyacağız. Bundan en ufak kuşkunuz olmasın. Ereğli'de sağlık konusunda sorunların çözüldük. 450 yatak kapasiteli devlet hastanesi ile birlikte ilçede 5 hastane var. 2 Yılda 14 tane okul açarak sınıf ortalama sayılarını düşürdük, eğitimde kaliteli verimi arttırdık, yollar ile ilgili önemli çalışmalar yaptık. Adliye Binası Ereğli'ye yakışır bina kazandırdık şimdi vergi dairesini yapıyoruz bunların hepsi kamu yatırımları emeği geçenlere teşekkür ediyoruz Ben lafın ustası buradayken fazla uzatmak istemiyorum. Hepinize katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Çakır'ın ardından kürsüye çıkan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, 40 yıl aradan sonra Ereğli Belediyesi'ni AK Partili belediyeler arasına kattıklarını dile getirerek yapılan son iki seçimden de başarı ile çıktıklarını söyledi. Uysal, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yüzünü güldürecek sonuç alacaklarını ifade etti.

Gecede konuşan AK Parti Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu ise Zonguldak'ın birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Kurumların bir birleri ile kavgalı olmasından hem Kdz. Ereğli'nin hemde Zonguldak'ın çok büyük zarar gördüğüne dikkat çeken Çaturoğlu "Biz kişi, kurum sandalye, koltuk, masa kavgasını bırakacağız. Kdz. Ereğli ve Zonguldak için kavga edeceğiz ve masaya yumruğumuzu vuracağız. Bundan Ereğli ve Zonguldak daha fazla pay alacak. Bunun inancı içerisindeyim. Kendimize yol arkadaşları arıyoruz. Türkiye'de 13 yıldır bir siyasi istikrar var, onun getirmiş olduğu ekonomik ve sosyal ve de siyasi istikrar var. Bu olmadığı takdirde neler olabileceğinin hesabını yapamıyoruz. Türkiye'yi koalisyonlara mahkum etmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Zonguldak'ta buna fırsat vermeyeceğiz. Gece gündüz demeden Kdz. Ereğli ve Zonguldak için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik ise yaklaşık 1,5 saat boyunca salondakilere seslendi. AK Parti'nin icraatlarının unutulmaması gerektiğinin altını çizen Çelik, Türkiye'nin nerelerden bu gün nereye geldiğinin görülmesini istedi. Çelik konuşmasında Ereğli'nin uzun süredir çözüm bekleyen iki sorunu hakkında da müjde verdi. Çelik konuşmasında şunları söyledi: "Eski hastaneden arta kalan 40 dönüm bir arazimiz var. Bülent Ecevit Üniversitesi'ne bağlı dağlık vaziyette bulunan 3 ayrı birim var, 2 fakülte, 1 meslek yüksekokulu var bunu bir kampüs haline getirmek istiyoruz. TSO'nun da buna bir destek taahhüdü var. Burada arsa meselesidir, toprak meselesidir. katkısı var öğrenci sayısını arttırmak için. Maliye Bakanımızı aradım bunu kendisinden ricada bulundum. 'Ereğli'de bunu bekliyor dedim', 'Milli Emlak Genel Müdürlüğüne talimat veriyorum hayırlı uğurlu olsun diliyorum.

Belediye, Kaymakamlığın da üzerinde bulunduğu binayı yıkıp o bölgede bir kent meydanı yapmak istiyor, defterdarlıkta yaşanan sorunu Maliye Bakanıma ilettim. Ben Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne talimat veriyorum dedi. Yarın onun da yakasına yapışacağım, gerekli sözü de bize verdi, ikisi birden halloldu buradan söylemek istiyorum."

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Danışmanı Hüseyin Çelik, milletvekili adayları, belediye başkanları ve parti yöneticileri ile fotoğraf çektirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Hüseyin Çelik Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title