Haberler

Çankaya'da "Güneş Bahçesi Parkı" Törenle Açıldı

Çankaya'da yapımı tamamlanan Güneş Bahçesi Parkı törenle halkın hizmetine sunuldu.

Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası'nın konseriyle başlayan açılış törenine ev sahibi Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yanı sıra CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, yüklenici firma yetkilileri, MEV Gökkuşağı İlköğretim Okulu öğrencileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Murathan Mungan'ın şiirinden "Geçse de yolumuz bozkırlardan, denizlere çıkar sokaklar" dizeleriyle konuşmasına başlayan Taşdelen, "Biz de Ankaramızın bozkır olan iklimi içinde bütün yolların yeşile ve parklara çıkmasını istiyoruz. Bu nedenle imar planında yeşil alan olarak görünen her yeri amacına uygun şekilde park yapıyoruz" dedi.

"İnsan yaşamını doğayla bir bütün olarak görüyor ve en kıymetli arazilerimizi park ve sosyal tesis yapıyoruz" diyen Taşdelen, "Çankaya, siyasi fikirlere, etnik kökene bakmadan tüm insanları kucaklayan bir felsefedir. Çankaya aydınlıktır, Çankaya Mustafa Kemal Atatürk'tür" diye konuştu.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının hep onurla anıldığını belirten Taşdelen, "Vedat Dalokay da, Ali Dinçer de, Murat Karayalçın da, Ahmet İsvan da hep onurla halka hizmet etmişlerdir. İşte bizim farkımız burada. Bu dönem sosyal belediyeciliğin parlayan yıldızı da Çankaya Belediyesidir" dedi. Taşdelen, parkın yapımında emeği geçenlere ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök de konuşmalarında Çankaya Belediyesinin halka hizmet eden, halk yararına projeleri yaşama geçirdiğine vurgu yaptılar. Levent Gök konuşmasında, "Bugün de içimizi aydınlatan, içimizi ısıtan bir park açılışı yapıyoruz" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ümit Mahallesi Muhtarı Ayşe Çalışkan, Alper Taşdelen'e çiçek takdim etti. Başkan Taşdelen, Levent Gök, Selçuk Dereli, muhtarlar ve Gökkuşağı İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte Güneş Bahçesi Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Ümit Mahallesi 2521. Sokak'ta bulunan park, bölge halkının yeni eğlenme ve dinlenme alanı olarak hizmet verecek. 17 bin 758 metrekarelik alana sahip olan park, bin 908 metrekarelik yürüyüş yoluna, 192 metrekarelik meydana, 185 metrekarelik yansıma havuzuna sahip. Çocuklar için hazırlanan 224 metrekarelik oyun alanı ve 156 metrekarelik spor alanı da bulunan Güneş Bahçesi Parkı, Çankaya'ya 14 bin 676 metrekare yeni yeşil alan kazandırdı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Alper Taşdelen Levent Gök Çankaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title