Haberler

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Yeni Toplumcu Belediyeciliği Anlattı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 1973’lerde başlayan Sosyal Demokrat ve Sosyalistlerin taşıdığı toplumcu belediyeciliği, 2009 yılında göreve geldiğinde Yeni Toplumcu Belediyecilik olarak tekrar canlandırmayı amaçladığını ve bu konuda önemli merhaleler katettiklerini söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 1973'lerde başlayan Sosyal Demokrat ve Sosyalistlerin taşıdığı toplumcu belediyeciliği, 2009 yılında göreve geldiğinde Yeni Toplumcu Belediyecilik olarak tekrar canlandırmayı amaçladığını ve bu konuda önemli merhaleler katettiklerini söyledi.

Çankaya Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşen görüşmede, Yeni Toplumcu Belediyecilik ilkelerini ve deneyimlerini, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ile Başkan Adayı Taşdelen'e ve beraberindekilere aktaran Tanık, 1973'lerde başlayan Sosyal Demokrat ve Sosyalistlerin taşıdığı toplumcu belediyeciliği, 2009 yılında göreve geldiğinde Yeni Toplumcu Belediyecilik olarak tekrar canlandırmayı amaçladığını ve bu konuda önemli merhaleler katettiklerini söyledi.

Vedat Dalokay, Ahmet İsvan, Erol Köse, İhsan Alyanak gibi isimlerin Türkiye yerel yönetim tarihine toplumcu belediyecilik örneklerini kazandıran ve yerel yönetimin önemine dikkat çeken kişiler olarak anıldığını belirten Tanık, 3. Ecevit Hükümetinde de bir Yerel Yönetim Bakanlığı kurulduğunun altını çizdi.

Piyasa endeksli neo-liberal anlayışın dünyanın her tarafına hızla yayıldığını, bununla beraber toplumcu dayanışmacı, üretken anlayışın ötelendiğini vurgulayan Bülent Tanık, Toplumcu Belediyeciliğin içinde barındırdığı katılımcı, dayanışmacı ve üretici anlayışı Çankaya'ya kazandırmak gayretiyle çalıştıklarını kaydetti. 30 yıllık eskimişliği 2009 yılı seçimlerinden sonra yeniden gündeme getirdiklerini ve o dönem dünyada yaşanan ekonomik buhranı vatandaşın en az etkiyle atlatması amacıyla başta işsizlik, tarımı teşvik, kadınların üretime katılması yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kentin ve dolayısıyla vatandaşın ekonomisine nasıl katkı yapabiliriz sorusuyla yola çıktıklarını belirten Tanık, yoksulun ihtiyaçları, kırsal bölgelerin tarıma yönlendirilmesi, kalkındırılması ve dolayısıyla kente ucuz besinin sağlanması ile istihdam gibi konulara ağırlık verdiklerini ifade etti.

Kadınların ev ve aile sorumluluklarının kimi zaman engelli kimi zaman yaşlı bakımıyla daha da arttığı düşüncesiyle, kadınlar, engelliler ve yaşlılar bakımından önemli işler yapıldığına vurgu yapan Tanık, kent merkezinin canlanması ve aydınlanması çabalarının kadınların özgür hareket edebilmelerine olanak sağlayan adımlar olduğunu söyledi.

Onurlu Tokluk ve Düzenli Beslenme İçin Kır-Kent Kardeşliği Projesi ile pilot aşamada, kooperatif, tarımsal üretim, havyacılık ve kentlinin bölgeye çekimini sağlayan doğa sporları gibi kırsal bölgelerin kalkınmasını öncelediklerini köylüyle birlikte kazan kaynattıklarını söyledi. Tanık'ın Taşdelen'e verdiği bilgiler arasında, Çankaya Yardımlaşma ev Dayanışma Derneği ÇAYED ile yoksullara onur kırmadan market ve mağaza ortamında yardım ulaştırdıkları ve Maltepe AVM'den dönüştürülen Çankaya Çarşı'nın da AOÇ, TİRE, FOÇA gibi yapıların ürünlerinin satış birimlerinin yer alacağı dayanışma çarşısı olacağı vardı.

Toplumcu Belediyeciliğin Türkiye'deki uygulamalarını taşımak ve uluslararası temsil açısından yurt dışı CEMR Başkan Yardımcılığı, UCLG-MEWA Konsey ve Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerinin bulunduğunu aktaran Tanık, Uluslararası İlişkiler Uzmanı da olan Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen'e, 113 Büyükelçilik ve 200'ü aşkın diplomatik yapının bulunduğu Çankaya'nın, yurtta ve dünyada barışta önemli bir rolü olduğunu belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alper Taşdelen Bülent Tanık Türkiye Çankaya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title