Haberler

Çanakkale Şehitleri Kartepe'de Anıldı

18 Mart 1915 Şanlı Çanakkale Zaferinizin 99. sene-i devriyesi Kartepe’de geniş kapsamlı bir dizi etkinlikle anıldı.

18 Mart 1915 Şanlı Çanakkale Zaferinizin 99. sene-i devriyesi Kartepe'de geniş kapsamlı bir dizi etkinlikle anıldı. 18 Mart Şehitler Haftası ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü anma programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ardından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki etkinlikle günün anlam ve önemi bir kez daha hatırlandı.

Kartepe'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kutlamaları Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe İlçe Garnizon Komutanı J. Yzbş. Muhammet Sever, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın çelenkleri sunması ardından törende hazır bulunan ilçe protokolü saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudular.

İlçe protokolünün hazır bulunduğu anma programı daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ki etkinlikle sürdü. Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanıp sunulan anma programına ilçe protokolü de eksiksiz katılım sağladı. Okul Müdürü Mürsel Gündoğdu günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında, "Şüphesiz ki Çanakkale'de yaşananlar, sadece savaş ve zafer kelimeleriyle özetlenemez. Zira Çanakkale Savaşları, tarihin akışını değiştiren, vatanımızın şan ve şerefini zirveye ulaştıran, milletimizin iman gücünü bayraklaştıran ve hiçbir ülkeye nasip olamayacak kadar görkemli bir destanı ifade eder" dedi.

Program, lise öğrencileri tarafından sahnelenen binlerce destanın kaynağı olan Çanakkale Zaferimizin iki önemli kesitini anlatan oyun ardından son buldu. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünde, "Tarihimizde bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde şehit olan askerlerimizi bir kez daha rahmet ve tüm gazilerimizi minnetle anıyoruz. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimize karşı kutsal görevimizi yerine getirmenin gurur ve heyecanını yaşamaktayız" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi Kartepe Yerel Haberler

title