Haberler

Çanakkale Hatıraları Nazillilileri Ağlattı

Nazilli’de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde tören düzenlendi.

Nazilli'de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programı çerçevesinde tören düzenlendi. Düzenlenen törende protokol üyeleri, şehit aileleri ve muharip gaziler bir araya geldi. Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu'nun düzenlediği programda sergilenen gösteri izleyenlerin gözyaşı dökmesine neden oldu.

Program sabah İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anma programı ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Derneği'nin, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladığı anma töreni, Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda devam etti. Düzenlenen programa AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, İlçe Belediye Başkan Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlçe Emniyet Müdürü M.Ali Berksoy, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Ercan, AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar, CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut, Kurum ve kuruluşların amirleri ile siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, Muharip Gaziler, Şehit aileleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

'ÇANAKKALE ZAFERİ, GENÇ NESİLLERE İYİ ANLATILMALI'

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü ve Şehitler Gününü andıklarını ifade eden Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Orhan Tınmaz yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmada; "Bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca kazanılan büyük mücadelenin, şairin ifadesiyle, "Bedr'in aslanlarının kükrediği" ateşten bir imtihanıdır. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi; sarsılmaz imanlarına, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi, geleceğimizin de teminatıdır" dedi.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ, OYUNU SAHNELENDİ

İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin oluşturduğu 'minik dualar' korosu seslendirdiği eserlerle ile duygulu anlar yaşatırken, Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri tarafından sahneye uyarlanan 'Çanakkale geçilmez' isimli oyunda ise Yüce Türk Milletinin Bağımsızlığı için canlarını hiçe sayan Mehmetçiklerin Milli ruh hali ortaya koyuldu. 'Çanakkale, geçilmez' oyunu, bütün imkansızlıklara rağmen ölümün anlamını yitirip, vatan için ölüme koşan yiğitlerin düşmanla çarpıştığı, her karış toprağını asil kanlarıyla suladığı, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanların anıları izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Canlı müzik eşliğinde sergilenen tiyatro sırasında duygulanan başta şehit aileleri, gaziler ve davetliler gözyaşlarına hakim olamadı.

'DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI'

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlkokul, Ortaokul ve Liseler arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından katılım belgeleri ve ödüllerini teslim aldı. 'Şehitlerimiz' konulu ilk Okullar arası resim yarışmasında birinci Çaylı İlkokulu'ndan Ümran Yılmaz, ikinci Beşeylül İlkokulu'ndan Ali Efe Taş ve üçüncü Özel Aydınlık İlkokulu'ndan Lara Karakaya oldu. 'Şehitlerimiz' konulu Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci 'Çanakkale' isimli eseri ile Özel Aydınlık Ortaokulu'ndan Meryem Yılgın, ikinci 'Mekanıdır Çanakkale' isimli eseri ile Çaylı Ortaokulu'ndan Nermin Önal ve üçüncü 'Bizim Şehitlerimiz' isimli eseri ile Zafer Ortaokulu'ndan Figen Sude Sümer oldu. 'Şehitlerimiz' konulu liselerarası kompozisyon yarışmasında ise 'Şehitlerimiz' isimli eseri ile Nazilli Anadolu Lisesi'nden N. Tuğçe Yenice birinci, 'Çanakkale Şehitlerimiz' isimli eseri ile İmam Hatip Lisesi'nden Büşra Pazarlı ikinci ve 'Sonsuzluğun Askerleri' isimli eseri ile Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Buket Salim üçüncü oldu. Ödül töreninin ardından ise program sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Garnizon Komutanlığı Çanakkale Zaferi Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title