Haberler

Çanakkale'de Doğu Türkistan'a Destek Yürüyüşü

Çanakkale’de, Ülkü Ocakları, MHP Çanakkale Teşkilatları ve Çanakkale Kamu-Sen İl Temsilciliği, Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine yönelik saldırıları protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Çanakkale'de, Ülkü Ocakları, MHP Çanakkale Teşkilatları ve Çanakkale Kamu-Sen İl Temsilciliği, Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yönelik saldırıları protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Çanakkale Ülkü Ocakları önünde toplanan grup, buradan Cumhuriyet Meydana hareket etti. Meydanda bekleyen Kamu-Sen il temsilciği üyelerinin de katılımıyla grup bu kez Kordon Boyunda bulunan Truva atına kadar yürüyüş yaptı. Burada bir konuşma yapan Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Birer, "Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin bir tarafında, asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan'ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır" dedi.

Kamu - Sen Çanakkale İl Başkanı Resul Demirbaş ise, "Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken, bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz, bu alçakça zulmü seyretmektedir" diye konuştu. Etkinliğe katılan MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, "Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlara karşı yapılan bir zulümde, Türk milletinin benzer hassasiyetleri göstereceği aşikardır. Ama hele soydaşlarımıza karşı yapılan mezalime sessiz kalmamız beklenemez. Halkımızın da farkındalığını artırmak için bu yürüyüşü yaptık. Artık farkında olmak, bu yapılanlara dur demek lazım. Biz, Türkiye Cumhuriyetinin milletvekilleri yasama meclisinde bu konuyu gündeme getireceğiz ve sonuna kadar gündemde tutacağız" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Türkistan Çanakkale Uygur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title