Haberler

Çallık Deresi'ne Haluk Alıcık Köprüsü Yapıldı

Nazilli Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Beyerli ve Esenköy köyleri arasından akan Çallık deresi üzerine yapılan yeni köprünün açılışı yapıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Beyerli ve Esenköy köyleri arasından akan Çallık deresi üzerine yapılan yeni köprünün açılışı yapıldı. Yıllardır Çallık Deresi köprüsü olarak anılan 40 yıllık eski köprü, Nazilli Belediyesi tarafından ihaleye verilerek 90 günde yaptırılırken, köy muhtarları ve köylülerin isteği üzerine ise köprüye Belediye Başkanı H. Haluk Alıcık'ın ismi verildi. Göreve devam ederken ismi ikinci kez bir esere verilen Başkan Alıcık ise köy muhtarlarına ve köylülere nazik davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunan törende köprünün Bozdoğan'ın Yazıkent tarafındaki köylerine ve Nazilli'nin Esenköy tarafındaki köylerine hizmet vereceğini ifade eden Esenköy Muhtarı Mehmet Korkmaz yaptığı açılış konuşmasında; "Köprünün yapımında büyük emeği geçen başta Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'a ve Nazilli Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu köprüden tek araç geçebildiğini ve tehlike arz ettiğini muhtar arkadaşlarımla beraber Başkanımıza söylediğimizde, kendisi yapımının gerçekleşmesi için hiç tereddüt etmedi ve talimatı verdi. 90 gün gibi kısa bir sürede de bu köprü tamamlanarak köylülerimizin hizmetine açıldı. Emeği geçen herkese muhtar arkadaşlarımın ve köylülerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

100 BİN TL'YE MAL OLDU

Çallık Deresi köprüsünün dar ve kullanışsız olması yüzünden sık sık kazaların yaşandığını ve köylülerin seyahat sırasında huzursuzluk yaşadıklarını kendisine ifade ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık ; "Köylülerimizin ve Muhtarlarımızın talepleri üzerine Beyerli ve Esenköy (Arpaz) köyleri arasında akan Çallık deresi üzerindeki köprünün incelenerek gereken çalışmaların yapılması konusunda talimat verdik. Gelişen süreç içerisinde yaklaşık 40 yıllık olan betonarme köprünün yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına karar verildi. Mevcut eski köprü yıkıldı ve yerine açılışını yaptığımız 10 metre genişliğinde, 9 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde çift araç geçişine uygun yeni bir köprü yaptık. Büyükşehir yasa tasarısının 5 Ocak'ta kanunlaşmasından sonra sık sık köylerimize ziyaretlerde bulunarak, köylülerimizin dertlerini ve sıkıntılarını dinliyor, Nazilli Belediyesi olarak köylerimize destek olmaya çalışıyoruz. Çallık deresi üzerindeki köprünün can ve mal güvenliği açısından uygun şartları taşımadığını ziyaretlerimiz sırasında kendimizde tespit etmiştik. Köylerimizi ziyaretlerimiz sırasında gördüğümüz ve iletilen sorunlar arasında yer alan toplam 5 köyümüzde bu köprü gibi hayati tehlike yaratan, günümüz şartlarına uymayan ve oldukça eskimiş köprülerimizi de yeniledik. Bunun yanında yapımı devam eden köprülerimizde mevcut. Bu köprünün belediyemize maliyeti ise KDV dahil 106 Bin TL olmuştur" şeklinde konuştu.

2 ESERE İSMİ VERİLDİ

2009 seçimlerinin ardından 50'yi aşkın büyük eser meydana getirdiklerini hatırlatan Başkan Alıcık; "Çalışma arkadaşlarımızla beraber 5 yıla yakın sürede 100 bin TL'den 5 milyon TL'ye kadar değişik rakamlarda 50'yi aşkın eser meydana getirdik. Çok eserimiz var ama bu eserlerden iki esere ismimizin verilmesi uygun görüldü. Birisi Nazilli Haluk Alıcık Huzurevi diğeri ise açılışını yaptığımız Çallık Deresi üzerine yapılan köprümüz. Kendilerinden bir talebimiz olmadı ama sağolsunlar birisi Belediye Meclisimiz diğeri ise Muhtarlarımızın meclisinden uygun görüldü. Kendilerine teşekkür ediyorum, biz bu hizmetleri Allah rızası için yaptık. İnşallah halkımıza hayırlı ve uğurlu olur" ifadelerini kullandı.

KÖYLÜLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Okunan açılış duasının ardından Başkan Alıcık ve diğer konuklar 'H. Haluk Alıcık Köprüsünün' açılış kurdelesini kesti. Açılışa katılan tüm konuklara lokma ikram edilirken Esenköy Muhtarı Mehmet Korkmaz, Uzunçam köyü Muhtaru Şeref Kahraman, Beyerli köyü Muhtarı Beyhan Arıcıoğlu ve Yellice köyü Muhtarı Mehmet Karakaya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcıları, Oda Başkanları, Nazilli Mahalle Muhtarları, Köy Muhtarları ile çok sayıda Beyerli ve Esenköylü vatandaş katıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Korkmaz Haluk Alıcık Esenköy Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title