Haberler

Çağla Kubat ve Bora Kozanoğlu'ndan Saros'la İlgili Açıklamalar

Pegasus Windsurf Ligi 4.Ayak Yarışları için Erikli'ye gelen Çağla Kubat ve Bora Kozanoğlu 18 Ağustos 2011 Perşembe günü basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Pegasusu Eindsurf Ligi'nin ilk 3 ayağında Kadınlar da 1. Sırada bulunan Kubat, denizde yaptığı antrenmanın ardından Erikli Sahili'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada 2 yıldan bu yana Keşan'daki yarışlara geldiğini belirterek , "Bu yılki yarışların parkurunun değiştiğini gördük. Tabi burada yarışçılar için önemli olan yer ve malzemelerini yıkayıp bırakabilecekleri bir alan çok önemli. Burada biraz bu eksiklik var. Bunun da tamamlanacağını umuyoruz. Bunların hallolmasıyla daha mutlu yarışların olacağına inanıyoruz. Geçen yılki çok güzel bir izlenme oranı vardı. Bu yılki yarışma için seyirci anlamında bir şey diyemeyeceğim. Erikli' de değişken bir rüzgar var. Bu yüzden Erikli yarışçılar için zorlu bir parkur. Erikli surf yapılabilecek güzel bir mekan" dedi.

Kubat, bir basın mensubunun Erikli'nin Alaçatı'ya bir alternatif olup olamayacğı şeklindeki soruyu da "Tabi ki Erikli Alaçatı'ya bir alternatif olamaz. Yeni başlayanlar için burası uygun değil ama antrenman konusunda Erikli Windsurfe uygun bir mekandır" diye yanıt verdi.

KOZANOĞLU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.

Pegasus Windsurf Ligi'nin ilk 3 ayağında Erkekler de 1.sırada bulunan Bora Kozanoğlu'da yaptığı antrenmanın ardından Erikli Hotel'de saat 14.00 sıralarında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Kozanoğlu'nun yanı sıra TYF Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Demir, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ve Yarışmanın Genel Koordinatörü Kazım İrfet Sönmez'de katıldılar.

Burada ilk olarak konuşan Aydın, bütün gelen sporculara öncelikle Keşan Belediyesi adına "Hoşgeldiniz" diyerek bütün yarışmacılara başarılar diledi.

Aydın'ın ardından söz alan Genel Koordinatör Sönmez, Kozanoğlu ile yaptığı görüşmede bu turnuvaya 4 yıldan bu yana katılan biri olarak keşan'ın tanıtımı anlamında böyle bir basın toplantısı düzenlemek istediğini belirttiğinde Kozanoğlu'nun da bunu seve seve kabul ettiğini belirtti.

Sönmez'in konuşmasının ardından söz alan TYF Edirne İl Temsilcisi Erdoğan Demir'de bu yıl da Keşan'da böyle önemli bir organizasyona ev sahibi yapmış olduklarından dolayı mutlu olduğunu belirterek "Ben öncelikle Keşan ve Türkiye Yelken Federasyonu adına bütün yarışmacılarımıza hoş geldiniz diyorum. Bu yıl yarışmamızı başka bir parkurda gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle şimdilik bazı eksiklerimiz de olabilir. Bunlar süratle tamamlanmaya çalışılmaktadır. Yarış başlayana kadar da bunlar tamamlanacaktır. Bu windsurf öyküsü Keşan'da 2007 yılında içinde Bora Kozanoğlu'nun da bulunduğu bir heyetin Keşan'a gelmesi belediye Başkanımız Mehmet Özcan'la görüşmesi ve gerekli tespitleri yapması ile başladı. 2008 yılından bu yana da Keşan'da bu yarışmaları düzenlemekteyiz. Bu yıl Türkiye Şampiyonası anlamında 2.yarışımızı düzenleyeceğiz. Ben buradan Türkiye Yelken federasyonu Başkanımız Sayın Nazlı İmre' ye ve Türkiye Yelken Federasyonu yetkililerine, Windsurf Komite Başkanımız Aydemir Berhan ile yarışlarımıza 4 yıldan bu yana katılan ve bu yarışların burada yapılmasına ön ayak olan Bora Kozanoğlu' na da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. 3 gün boyunca güzel bir rüzgarla güzel bir yarış olmasını diliyorum" dedi.

Demir'den sonra söz alan Kozanoğlu'da, öncelikle Keşan'daki rüzgardan çok, misafirperverliği özleyerek buraya gelmeyi özlediklerini belirterek "Burada gerçekten gerek belediye gerekse halk olsun bizleri çok iyi ağırlıyorlar. Bunu insanların gözlerinin içinden okuyabiliyoruz. Bu da bize bir şevk veriyor. Az önce Sayın İl Temsilcimiz bana teşekkür etti 4 yıldan bu yana buraya geldiğim için asıl teşekkür etmesi gerekenler bizler. Çünkü bu bizim görevimiz. Türkiye 3 tarafı denizle çevrili bir ülke biliyorsunuz. Tamam Alaçatı iyi bir surf merkezi, ama denizi kumsalı altyapısı olan her plaj her belde de surf merkezi olmaya adaydır bence. Gerek belediyesinin, gerek halkının, gerekse doğal güzelliğiyle Erikli de bence dünya çapında bir surf merkezi olmaya adaydır. Çünkü burada her türlü imkan ve altyapı mevcut. Ayrıca bölge de windsurf konusunda çok istekli, sürekli kendilerini yeniliyorlar. Sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, bir çaba içersindeler.Windsurf bir doğa ben iki kez Kore'ye gittim yarışlar bir hafta idi. Ama rüzgar olmayınca geri döndüm. Bu doğa olayıdır. Bir yere gittiğimizde rüzgar olmazsa tabii ki sporcu olarak üzülüyoruz. Ama yapacak bir şey yok. Keşan için 3 gün boyunca iyi bir rüzgar gözüküyor. Umarım iyi bir yarış olur diye düşünüyorum. Keşan'da iyi bir rüzgar her zaman oluyor.Ben Alaçatı'ya ayrıca bir butik hotel yaptım."şeklinde konuştu.

Kozanoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Bir basın mensubunun Erikli gelecekte Alaçatayı'ya alternatif bir surf merkezi olabilir mi? Şeklindeki soruyu da " Tabiki tabi ki olabailir. Alaçatı şu an çok organize omuş bir durumda. Alaçatı da mesela 12 tane surf okulu var. Burası da neden olmasın gerekli düzenlemeler yapıldıktan donra burası da Alaçatı'ya bir alternatif olabilir" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title