Haberler

Buzağılarda Bakım Beslenme ve Buzağı Hastalıkları" Konferansı

Diyarbakır'da "Buzağılarda Bakım Beslenme ve Buzağı Hastalıkları" konferansı düzenlendi.

Büyükşehir Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Batmaz ve Doç. Dr. Hıdır Gençoğlu, ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Doç. Dr. Hasan İçen sunum yaptı.

Açılışta konuşan İl Tarım Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır'ın Türkiye'deki tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından en önemli illerden biri olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da her geçen gün çalışmalarında olumlu artış yaşandığı belirten Atalar, şöyle konuştu:

"İlimizdeki tarımsal ve hayvansal gelirin toplamı 2016 yılının sonu itibariyle 5.1 milyar lira olarak gerçekleşmiştir. İlimizde 34 bin 224 çiftçi kaydımız mevcut olup 4 milyon 238 bin dekar arazide Tarım Bilgi Sistemi (TBS) sitemine kayıtlıdır. Diyarbakır ilimizde 2003 ile 2016 yılları arasında tarımsal destekler kapsamında ödediğimiz toplam destek yaklaşık olarak 3.8 milyar liradır."

Diyarbakır'ın kırmızı mercimek üretiminde Türkiye'de birinci sırada, pamuk ve karpuz üretiminde ise dördüncü sırada yer aldığına işaret eden Atalar, "Büyükbaş hayvan sayısında 437 bin rakamıyla Türkiye'de ilk altı ilin arasında yer almaktayız. Küçükbaş hayvan varlığımız 1 milyon 443 bin rakamına ulaştı." ifadelerini kullandı.

Konferansa, Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ertan Atalar Uludağ Üniversitesi Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title