Haberler

Büyükşehir Ramazan Etkinlik Programını Açıkladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin mübarek Ramazan ayında il bütününde düzenlediği konser ve etkinlik programı açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'nde Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Gökçe ve Etkinlik Planlama Birimi Sorumlusu Meliha Çavuşoğlu Kılıçlar ile bir basın açıklaması düzenledi. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayı programlarını sadece merkezde düzenlediklerini hatırlatan Ustamehmetoğlu, bu yıl programların ilçelerde de yapılacağını söyledi. Manisa'da 17 ilçede dopdolu bir Ramazan ayı programı hazırladıklarını ifade eden Ustamehmetoğlu, "İlçelerdeki etkinliklerimiz Ramazan Tırımız vasıtasıyla ilçe meydanlarında yapılacak. Bu meydanlarda tasavvuf müzikleri, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri, orta oyunları gibi etkinliklerimiz olacak. Ayrıca ilçelerimizde ücretsiz şerbet ve macun dağıtımı yapacağız. Halkımız iftardan sonra saat 21.30'dan itibaren bu etkinliklerimizi izleyebilecek. Her gün bir ilçemizi ziyaret edecek olan Ramazan Tırımızda 'İki direk, bi şamata' oyununun yanı sıra 'Zeyno ile Denyo' oyunu da halkımızla buluşacak" şeklinde konuştu.

MERKEZDEKİ PROGRAMLAR AMFİ TİYATRO'DA

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Ramazan ayı boyunca merkezdeki etkinliklerin ise her akşam Saat 21.30'da Amfi Tiyatro'da yapılacağını söyledi. Merkezdeki programların 28 Haziran Cumartesi günü Şehzadeler Mehteri Konseriyle başlayacağını, aynı gece 'İlahi ve Kasidelerde Hoş geldin Ramazan Ayı' programı yapılacağını söyledi. Bir ay boyunca devam edecek programların 26 Temmuz Cumartesi akşamı sona ereceğini söyledi.

COŞKUN SABAH, BEDİRHAN GÖKÇE MANİSALILARLA BULUŞACAK

Ramazan ayı boyunca sanatçıların Amfi Tiyatro'da konserler vereceğinin de altını çizen Ustamehmetoğlu, "1 Temmuz Salı günü Suzan Kardeş ile başlayacak konser maratonu, 24 Temmuz Perşembe günü Coşkun Sabah ile sona erecek. Bu süre içerisinde Erkan Mutlu, Grup Mecaz, Gökhan Sezen, Uğur Koşar, Bedirhan Gökçe ve Ali Altay Manisalılarla buluşacak" dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA YARDIMI

Ramazan ayı nedeniyle kent merkezinde ve ilçelerde belirledikleri ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı başlattıklarının da altını çizen Ustamehmetoğlu, "Gıda Bankamız vasıtasıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerimize kendi araçlarımızla gıda paketi yardımlarına başladık. Bu yardımlarımız şu anda merkezde ve ilçelerimizde devam ediyor. Ancak ilçe ziyaretlerimizde muhtarlarımızla yapacağımız görüşmelerde bizim ulaşamadığımız ihtiyaç sahibi belirlendiği takdirde, bu vatandaşlarımıza da muhtarlar aracılığıyla yardımlarımızı yapacağız" şeklinde konuştu.

"ETKİNLİKLERİMİZİ TÜM İLÇELERE YAYACAĞIZ"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, her ay Manisa Merkez'de yaptıkları etkinlikleri ilçelere de yaymak istediklerini sözlerine ekledi. İlçelerle yaptıkları istişare toplantısında, ilçelerin festival programlarını istediklerini ifade eden Ustamehmetoğlu, "Bilindiği üzere her ay etkinlik programı yapıyoruz. Bunu ilçelerde de yapabileceğimizi, ilçe Kültür Müdürlüklerine ilettik. Bununla ilgili aylık haber bülteni çıkaracağız. Umuyoruz ki Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak il bütününde güzel projelere imza atacağız" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bedirhan Gökçe Coşkun Sabah Kılıçlar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title