Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

KAYSERİ/ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılında Yozgat'ta ve Kayseri'de tören düzenlendi.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Sirenlerin çalması sırasında bazı vatandaşlar ve etrafta çalışan işçiler işlerini bırakıp saygı duruşuna katıldı.

Törene, Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akdağmadeni ilçesinde de Hükümet Konağı meydanında anma töreni düzenlendi.

Anma programı 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu'nda devam etti.

Programa, Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Özil, Belediye Başkanı Suphi Daştan, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 78. yılında tüm yurtta olduğu gibi Sorgun'da da törenlerle anıldı.

Törene, Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Anıl Altay, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, daire müdürleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tören, Hükumet Konağı önündeki Atatürk Büstü'ne çelenklerin sunulması ile başladı. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Kayseri

Yahyalı ilçesinde de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla tören yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Yahyalı Kaymakamı İbrahim Gültekin ve Belediye Başkanı Esat Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kayseri Sorgun Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title