Haberler

Büyük Menderes Nehri'nin Islahı Ege Denizi'ne Ulaşmak Üzere

Menderes Nehri’nin ıslahı artık son aşamada.

Menderes Nehri'nin ıslahı artık son aşamada. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Menderes Nehri yatak ıslah çalışmaları Ege Denizi'ne ulaşmak üzere. 10 yılı aşkın bekleyişin ardından başlatılan çalışmaların, Söke Ovası'nı yıllarca başına bela olan taşkınlardan kurtarması ümit ediliyor. Bu anlamda Menderes Nehri'nin ıslahının tamamlanma aşamasına gelmesi ve yılsonuna kadar bitirilmesinin hedeflenmesi Sökeli üreticileri memnun ediyor.

Söke'ye bağlı Özbaşı, Çalıköy, Sarıkemer, Avşar ve Serçin'de, Didim ilçesine bağlı Akyeniköy ve Balat Mahalleleri Menderes Islat ve Sette Güçlendirme çalışmaları kapsamında bu yıl 27 Km'lik alan tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 25 Km'lik kalan kısımda çalışmalar hızla devam ediyor. Islah çalışmalarında son aşamaya gelindiği belirtilirken, çalışmalarda 14 adet paletli ekskavatör, 1 adet dozer, 1 adet de greyder kullanılıyor.

2016 yılı sonunda tamamlanması planlanan nehir ıslah çalışmaları ile birlikte Söke Ovası'nın taşkınlardan büyük ölçüde korunacağını dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; "Taşkınların bitmesi ile ovamızda kışlık ürünlerin de ekilebileceğini umut ediyoruz. Bu durum milli ekonomimize de katkı sağlayacak" dedi.

Kemal Kocabaş yaptığı açıklamada projenin gerçekleşmesi ve yapımında emeği olan Bakanlık ve Milletvekili düzeyinde herkese teşekkür ederken, DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü'nün her kademesindeki herkese ayrı ayrı teşekkür ettiklerini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kocabaş Söke Ovası Ege Denizi Menderes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title