Haberler

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansından Kovid-19 sürecinde 50 milyon liralık proje desteği

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde 50 milyon liralık Mali Destek Programı kapsamında uygun görülen projeler için sözleşme imzaladı.

BEBKA Genel Sekreteri Muhammed Zeki Durak, BEBKA'nın Eskişehir'deki yeni ofisini ziyaretinde AA muhabirine, Eskişehir'de verdikleri 4,2 milyon lira destekle 2021 yılında 5 projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Bu projeler arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden bir girişimcilik merkezinin yer aldığını belirten Durak, şu bilgileri paylaştı:

"Eskişehir Teknik Üniversitesinde Kalibrasyon ve Ölçüm Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Laboratuvarımız var. Eskişehir Ticaret Odasının Eskişehir E-ticaret Merkezi Projesi var. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinin sanayi kuruluşlarının entegre olarak dijital dönüşümlerini hızlandırılmasıyla ilgili projesi var. Altın Gençlik Spor ve İzcilik Derneği ile 'Genç Fikirlerle Geleceği Kodluyoruz' adlı projemiz var. Destek olduğumuz projelerimizin öncelik amaçları da bölgemizdeki girişimcilik ekosisteminin genişletilmesi ve gençlerimize yönelik ortak akılların geliştirilmesidir."

Durak, geçen sene, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen kaynak verimliliği temasının işlendiğini dile getirerek, bu kapsamda kentlerde enerji verimliliğini teşvik eden projelere destek sağladıklarını anlattı.

"Ticaret adeta boyut değiştirdi"

Son dönemde salgının etkisiyle e-ticaret konusunun gündeme geldiğine değinen Durak, "Ticaret adeta boyut değiştirdi. Eskişehir'de bu projeleri hayata geçirerek kentin öncelikli olarak hem Kovid-19 salgını sonrası hem kaynak verimliliğine yönelik hem de gençlere girişimcilik yolunda kendilerini geliştirebilecekleri destekler vermeyi hedefliyoruz." dedi.

Durak, kentte üniversitelere yönelik desteklerle sanayicilerin ihtiyaç duyduğu test ve Ar-Ge merkezlerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Ayrıca, Eskişehir'e bu dönemde 2,4 milyon liralık kırsal desteklerinin olduğunu kaydeden Durak, "Eskişehir'de 4 kırsal destek projemize destek oluyoruz. Belediyelerimize de bu anlamda farklı proje desteklerinde bulunduk. Eskişehir'de 4 meslek lisesine birbirinden farklı desteklerimiz oldu." ifadelerini kullandı.

Muhammed Zeki Durak, BEBKA olarak Kovid-19 salgını döneminde toplam 50 milyon liralık desteğe çıktıklarını aktardı.

Desteklerin içeriğine değinen Durak, şöyle konuştu:

"Bu desteklerle, kar amacı gütmeyen kurumların yanında olmak için çalışmalar yaptık. BEBKA, tüm imkanlarını kullanarak bu zor günlerde kurumlarımızın yanında olarak halkımızın faydasına yönelik projelerde destek olmayı amaçladı. Gençlerin girişimcilik yolunda TechUP ve SeedUP gibi girişimcilik programları ile fikirlerini geliştirmelerine destek olduk. Ülkemizde, İstanbul Kalkınma Ajansından sonra bu dönemde en büyük bütçeli çağrıya çıkan kalkınma ajansı olduk. İhtiyaçları göz önünde bulundurarak önümüzdeki dönemde kırsal kalkınmayla ilgili bir çağrıya daha çıkmayı planlıyoruz. Üniversitelerimiz, kamu kurumlarımız, odalarımızla geliştirdiğimiz projelerle Kovid-19 salgını döneminde halkımızın yanında olmaya çalıştık."

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Bilecik Bursa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title