Haberler

Bursa'da 12 Bin Kişilik Dev İftar

BURSA (İHA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliğiyle düzenlendiği iftar organizasyonunda yaklaşık 12 bin kişi, oruçlarını birlik ve beraberlik içinde açtı.

BURSA (İHA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliğiyle düzenlendiği iftar organizasyonunda yaklaşık 12 bin kişi, oruçlarını birlik ve beraberlik içinde açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay hattı ile trafiğe kapatılan ve cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla kentin vitrini haline gelen Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen ve 480 garsonun görev aldığı iftar etkinliği, beş yıldızlı otel konforunda gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliğiyle düzenlendiği iftar organizasyonunda yaklaşık 12 bin kişi, oruçlarını birlik ve beraberlik içinde açtı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatılarak, 107 yıllık tramvay hayalinin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Caddesi, festival, şenlik ve konser gibi farklı etkinliklerin de merkezi haline geldi. Özellikle Bursalıların bayram alışverişi için tarihi çarşıyı tercih etmesi nedeniyle yoğun bir hareketliliğin yaşandığı Cumhuriyet Caddesi, Ramazan ayının son günlerinde de de Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Caddesi Sanayici İşadamları Derneği tarafından organize edilen iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Cadde boydan boya 1000 adet masayla döşenirken, alışveriş için çarşıda bulunan vatandaşlar, iftara saatler kala masalardaki yerlerini almaya başladı. Gün boyunca caddede yaşanan koşuşturmaca, iftar saatinin gelmesi ile yerini sakinliğe bıraktı. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen etkinlikte 300 garson görev alırken, vatandaşlar beş yıldızlı otel konforunda iftar yapma imkanı buldu. Organizasyon için 1.5 ton dana eti, 600 kilo domates, 400 kilo salatalık, 200 kilo sivri biber kullanıldı. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki cadde boyunca 1000 adet masa kuruldu. 16 ayrı noktada yemek dağıtımı yapıldı. Cumhuriyet Caddesi'nde bu yıl üçüncü kez düzenlenen iftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir ay boyunca kent merkezinin yanında ilçelerde de yüzlerce noktada verilen iftar yemekleri ve çeşitli eğlencelerle Bursa'da Ramazan ayının doya doya yaşandığını söyledi. Ramazan'ın son günlerinde ayın en güzel iftar organizasyonunun Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştiğini söyleyen Başkan Altepe, "Ne güzel, Ramazana ve insanımıza yakışan tabloyu tekrar yaşamış olduk. Ramazanın en güzel iftarını çarşımızda gerçekleştirmiş olduk. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah, Bursa'ya yakışan bu birlik ve beraberlik tablosuyla ağız tadıyla huzur dolu günler geçiririz" dedi.

Konuşmasında çarşının geleceğine ilişkin bilgiler de veren Başkan Altepe, yapılacak ek yatırımlarla birlikte bölgenin Bursa'nın geceleri de canlı olan bir yaşam merkezi haline geleceğini ifade etti. Çarşının şehrin göstergesi olduğunu, çarşı canlı olursa şehrin de canlı olacağını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'nın gururu olan çarşımız inşallah kafeteryalarla, alışveriş merkezleriyle donatılacak. Bunun hazırlıklarını sürdürüyoruz. Onun için bölgeye butik tarzda konaklama tesisleri, yeme içme mekanları kazandırdık. Sizler de gayret göstereceksiniz. Hep birlikte çalışacak ve çarşımızı hak ettiği noktaya taşıyacağız" diye konuştu.

Konuşmasında dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların uğradığı zulümlere de değinen ve yaşanılan haksızlıkların bir an önce son bulmasını isteyen Başkan Altepe, Bursalılara gönül rahatlığıyla geçirecekleri bir bayram diledi. CUMSİAD Başkanı Erkan Öncel ise, bu yıl 4.'sü düzenlenen Ramazan iftarlarının geleneksel hale gelmesinde büyük emeği olan Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Özellikle çarşı bölgesinin Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla tüm zamanların en iyi konumuna geldiğini belirten Öncel, ayağa kalkan yatırımların bunun göstergesi olduğunu ifade etti. Manevi mirasa sahip çıkılmasının yanı sıra çarşıda modern çağın gereklerine cevap veren birçok çalışmanın hayata geçirildiğini belirten Öncel, "Bunun en güzel örneği Cumhuriyet Caddesi'dir. Burada biz esnaf kesimine de görevler düşüyor. Vizyon ve bakış açımızı yenilemek durumundayız. O zaman rekabette güçlü olup, istediğimiz karşılığı almış oluruz. Bursa'nın her köşesine hizmet götüren ve bir dediğimizi iki etmeyen Başkan Altepe ile ekibine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Yolları açık olsun" şeklinde konuştu.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Yıldırım da Cumhuriyet Caddesi'nde geleneksel hale getirilen iftar nedeniyle Başkan Altepe ile ekibine teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Erkan Öncel Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Nermin:

Evet cok güzeldi ama esnaf için halka deil hangi masaya yaklaştıysak rezerve kapanmış oturduk kaldirildik kenarda yemek istedik veremeyiz dediler.çok merak ediyorum ne yapacaklar kalani

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title