Haberler

Burdur'da su baskınları tarım arazilerine zarar verdi

Burdur'da son 1 hafta içinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle, İl Merkezi ve İlçelerimize bağlı bazı köylerde, tarım alanları başta olmak üzere, köy yolları ve Büğdüz Köyümüzde bazı evler ve eklentilerinde su baskınları yaşandı.

Burdur'da son 1 hafta içinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle, İl Merkezi ve İlçelerimize bağlı bazı köylerde, tarım alanları başta olmak üzere, köy yolları ve Büğdüz Köyümüzde bazı evler ve eklentilerinde su baskınları yaşandı. Yaşanan su baskınları ile ilgili, Valilik koordinasyonu altında İl Özel İdaresi, AFAD İl Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, etkilenen bölgelerde gerekli müdahale ve hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Bu kapsamda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, en az yüzde 30 zarar gördüğü beyan edilen Tefenni, Kemer ve Merkez İlçelerinde ilgili teknik personelce yerinde hasar tespit çalışması yürütüldü.

Konuyla ilgili olarak Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Tefenni İlçesi Yeşilköy'de 137 üreticiye ait 4.000 dekarlık meyve bahçesinin (Elma, Kiraz, Erik, Vişne, Kayısı, Şeftali ve Armut) % 30 ile % 80 arası hasar gördüğü yine Tefenni İlçesi Başpınar Köyünde 50 üreticiye ait 500 dekarlık meyve bahçesinin (Elma, Kiraz, Erik, Vişne, Kayısı, Şeftali ve Armut) % 30 ile % 80 arası hasar gördüğü bildirildi. Kemer İlçesi Akören Köyünde 100 çiftçiye ait 1.500 dekarlık tarla ürününün (Arpa, Buğday, Çavdar, Yulaf, Mısır, Haşhaş) % 40 oranında,Elmacık Köyünde 100 çiftçiye ait 2.000 dekarlık tarla ürününün (Arpa, Buğday, Çavdar, Yulaf, Mısır, Şeker Pancarı) % 40 oranında hasar gördüğü ifade edilen açıklamada Merkez İlçe Büğdüz Köyünde 602 üreticiye ait 2.394 dekarlık tarla ürününün (Yonca, Mısır, Arpa, Çavdar, Yulaf, Muhtelif Sebze) % 30 ile % 70 arası hasar gördüğü tespit edildiği bilgisi paylaşıldı.

İl Özel İdaresi tarafından aşırı yağıştan etkilenen köy yolları ile ilgili yapılan çalışmalarda Merkez İlçe Büğdüz Köyünde meydana gelen su baskınından etkilenen köy yoluna (Büğdüz-Kökez Yolları) 3 gün süre ile 1 adet greyder, 1 adet kanal kazıcı, 2 adet kamyon ve 4 personel ile müdahale edilirken, kapanan yol satıhı şarampollerin açıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi : " Merkez İlçemiz Kozluca-Erikli Köyleri arasında ulaşımı sağlayan yolda meydana gelen su baskınına 1 adet greyder, 1 adet kanal kazıcı ile müdahale edilmiş, kapanan şarampoller açılmış, dolarak çalışmaz hale gelen sanat yapıları yenilenmiştir. Tefenni İlçemiz Beyköyde meydana gelen su baskınından etkilenen köy yoluna (köy girişi) 1 adet iş makinesi ile müdahale edilmiştir. Tefenni İlçemiz Ece Köyünde meydana gelen su baskınından etkilenen köy yoluna (köy girişi) 1 adet iş makinesi ile müdahale edilmiştir. Tefenni İlçemiz Sazak Köyünde meydana gelen su baskınından etkilenen köy yoluna (köy girişi) 1 adet iş makinesi (greyder) ile müdahale edilmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri tarafından Büğdüz Köyünde yapılan çalışmada Aşırı yağıştan etkilenen bazı ev ve eklentilerde çamur ve su pompaları ile tahliye işlemi gerçekleştirilmiştir. İlgili teknik personel tarafından yaşanan su baskınları ile ilgili hasar tespitleri yapılmıştır." - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büğdüz Burdur Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title