Haberler

Burdur Burdur Barosu'nda Ramazan Gedik Güven Tazeledi

Burdur Barosu'nun olağan genel kurulunda mevcut Başkan Ramazan Gedik, yeniden seçildi.

Burdur Barosu'nun olağan genel kurulunda mevcut Başkan Ramazan Gedik, yeniden seçildi.

Burdur Barosu'nun 43'üncü genel kurulu Burdur Öğretmenevinde yapıldı. İki listenin yarıştığı seçimde mevcut Başkan Ramazan Gedik oy kullanan 171 delegenin 122'sinin, Şükran Güner ise 47'sinin oyunu aldı. Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra gazetecilere açıklama yapan Baro Başkanı Ramazan Gedik, meslektaşlarının kendisi ve yönetimine verdiği güvene layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

Hukuk ve adil yargılamanın öncelikleri olacağını ve meslektaş odaklı hizmete devam edeceklerini aktaran Ramazan Gedik, "Kimseyi dışlamadan birleştirici olacağız. Farklı düşüncelere saygılıyız. Baronun kurumsal kimliğini öne çıkaracağız. Kendi siyasal düşünce ve diğer tercihlerimiz Baronun kurumsal kimliğinin önüne asla geçmeyecek. Arkadaşlarımız bu konuda bize güvendiklerini gösterdi. Hem Baronun kurumsal kimliğini temsil ediyoruz hem de tek tek Baroya üye olan meslektaşlarımızın sorumluluğu üstümüzde" diye konuştu.Ülkenin zor günlerden geçtiğini de anlatan Gedik, şunları söyledi:

"Meslek olarak zor günlerden geçiyoruz. Terör olaylarının yanı sıra en son 15 Temmuz darbe kalkışması hainlik ve alçaklığın geldiği en dip noktadır. Bunların sorumlularından hak edenler hak ettikleri cezaları alacaklardır. Ancak bu süreçte adil yargılama hakkına dikkat edilmelidir. Çünkü gerçek sorumluların hak ettiği cezayı alması hukukun üstünlüğü ve adil yargılama hakkı ile mümkündür. Bu süreçte savunma etkin olarak işin içine katılmalı, işini doğru yapan avukat dışlanmamalı. Bunun takipçisi olacağız." Seçim sonrası Baro yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Ramazan Gedik, İsmail Özbek, Abdullah Özel, Gülşen Arlı Arpa, Aysel Orgül Sarıyıldız, Ekrem Yavuz Öztop, Özlem Yılmaz Peksüslü, Özgür Köse ve Hüseyin Altay.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title