Haberler

Burdan Yumurta'ya Tse'den Onaylı "Helal" Sertifikası

Matlı Yem AŞ Gıda Grubu'nun iştiraki olan Burdan Yumurta, "İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü"nün (SMIIC) Türkiye'de yetki verdiği Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) "helal" sertifikası alan ilk yumurta tesisi oldu.

Matlı Yem AŞ Gıda Grubu'nun iştiraki olan Burdan Yumurta, "İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü"nün (SMIIC) Türkiye'de yetki verdiği Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) "helal" sertifikası alan ilk yumurta tesisi oldu.

Matlı Yem AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gıda sektöründe gün geçtikçe rekabetin arttığını belirterek, bu rekabette özellikle gıda sektöründe ürün fiyatlandırmalarının yanı sıra tüketicinin kalite ve gıda güvenliği konularında son yıllarda artış gösteren beklentilerinin ön plana çıktığını kaydetti.

Ürünlerin, tüketici gereksinimlerini karşılayabilme kapasitesi konusunda beklentilerine cevap verebilmek, marka olarak da sürekli iyileşmeyi sağlayabilmek için uzman denetimlerine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Matlı, kalite ve gıda güvenliği çalışmaları konusunda en önemli avantajlarının "kendi kümeslerinde, kendi ürettikleri yemlerle beslenmiş tavuklardan" elde ettikleri yumurtaları, kalite ve gıda güvenliği gerekliliklerini uygulayarak müşterilerine sunmaları olduğunu belirtti

Matlı, tesislerinde dış çevre şartlarından izole bir sistem oluşturduklarını ifade ederek, "Kullandığımız yem, kümeslerimiz, paketleme tesislerimiz tamamı ile bize ait ve en ileri teknolojiyle projelendirildi. Tüm bu özellikler bizim kontrollü bir üretim yapmamızı sağlıyor. Entegre sistemimize BRC, ISO 22000, HACCP, TSE ve üst düzey biyogüvenlik uygulamalarının dahil olması sayesinde de güvenli gıda üretimini sağlıyoruz. Veteriner hekim ve gıda mühendislerinin çalışmaları ile güvenle tüketilecek sağlıklı yumurtayı müşterimize sunuyoruz" görüşünü aktardı.

Uyguladıkları gıda güvenliği yönetimi sistemlerinin izlenebilirliğini de kümes ve paketleme ekipmanlarının son sistem olması avantajı ile sağladıklarını anlatan Matlı, "Bu aşamada piyasaya sunduğumuz ürünlerde yumurta üzerinde bulunan kodlama sayesinde hangi gün, hangi kümes ve hangi yem ile beslenildiğine kadar ki verilere ulaşabiliyoruz. Bu verileri internet üzerinden müşterilerimiz ile paylaşarak ürün ile ilgili müşterinin beklentisi olan şeffaflığı da sağlama çalışmalarının da tamamlanmak üzere olması bizleri ayrıca sevindiriyor" diye konuştu.

Şu anda günlük kapasitelerinin 800 bin yumurta olduğuna dikkati çeken Matlı, şunları kaydetti:

"Bu kapasitemizi 2012 yılında iki katına çıkarmayı planlıyoruz ve yaptığımız üretimde başarı anahtarının tüketici güveninin kazanılması olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burdan Yumurta, gıda güvenliği ve kalite konularında BRC, ISO 22000, HACCP ve TSE uygunluk anlamında denetimlerini sürdürürken İslami şartlara uygunluk konusunda da kendisini ispat edebilmek için TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarına üretim tesislerinin kapılarını ardına kadar açmış durumdadır."

Matlı, helal sertifikanın Ortadoğu'ya gıda ihracatını gerçekleştiren firmaların yolunu açtığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanları tarafından yapılan denetimde; kullanılan ham maddelerimiz, üretim proseslerimiz ve tesis yapılarımız ayrıntılı bir şekilde kontrol edildikten sonra yumurtalarımız akredite laboratuvara fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz için gönderilmiştir. Tüm bu aşamaları başarıyla geçen yumurta tesislerimiz kalite ve gıda güvenliğine verdiği önem yanında İslami şartlara uygunluğunu da 'Helal Sertifika' ile belgelendirmiştir.

Gıda firmalarının Ortadoğu ve İslam ülkelerine ihracat yapabilmek için bu sertifikaya ihtiyaç duymaktadır. Bu belge ile Ortadoğu'ya ürün ihracatımızda hem yurt içi hem yurt dışı diğer ihracatçı firmalara karşı markamıza avantaj kazandırdığına inanıyoruz. Kalite çalışmalarımız ile büyümeye ve tüketicinin yanında olmaya devam edeceğiz. Yılda dört kez kendi isteğimizle uzman kuruluşların denetimine tabi tutulacağız. Bu denetimler kalite sistemlerimizin iyileşmesine yardımcı olacak."

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Matlı Yem Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title