Haberler

Bucalı minik su kaşifleri Türkiye'nin gururu oldu

Güncelleme:

İzmir ili Buca ilçesinden Şerif Tikveşli İlkokulu Doğa Dostu Su Kaşifleri, Dünya sıralamasında 769 okul arasında 5. Sıraya, Türkiye'de 1. Sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza atarak Türkiye'yi Londra'da temsil edecekler. 



Dünyada 11 ülkenin katıldığı, Türkiye'de Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı'nın HSBC Su Programı desteğiyle yürütmekte olduğu, 8-14 yaş grubu öğrencilerinin katıldığı suyla ilgili farkındalığını olan Su Kaşifliği programında sona gelindi.

Şerif Tikveşli İlkokulu Çevre dostu Su Kaşifi öğrencileri, hayatın vazgeçilmezi olan suyun önemini ve israf edilmemesi konusunda farkındalığının zirvesindeler. Programa 11 ülkeden katılan 769 okul içinde 5.cilik elde eden Şerif Tikveşli İlkokul öğrenci ve öğretmenleri kısa zaman içinde büyük bir başarı hikayesine imza attılar. Gönüllü olarak programa katılan 8-14 yaş arası 48 öğrenci, suyun insan yaşamındaki önemini ve nasıl korunması gerektiğini öncelikle anne ve babalarına anlattı. Daha sonra okuldaki ve çevrelerindeki tüm insanlara suyun önemini ve koruma önlemlerini anlatarak farkındalık oluşturdu. Suyun Kaşif Melekleri, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Buca Belediyesi ve Buca Kaymakamlığınca ödüllendirildi.

Proje kapsamında yaptıkları pek çok etkinlikle Su Kaşifliğinde; Doğruluk, Özen ve Taahhüt, Empati, Farkındalık ve Sorumluluk değerlerinde göstermiş oldukları çaba, ulaşılan kitle, davranış değişikliği, yaratmış oldukları etki ve öğrenci liderliği kategorilerinde yarışarak, Türkiye'den 141 okul arasından birinci olmuştur. 


Büyük bir fark yaratmak için küçük bir şey değiştirin
Buca Şerif Tikveşli İlkokulu'nun düzenlediği "Su Festivalleri" Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur'un da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Bir yıl boyunca program dahilinde Okulda yapmış oldukları çalışmalar sergilendi. Aynı zamanda Milli kültürümüzde önemli yer tutan Hacivat ile Karagöz'ü de orta oyunu ile Su Kaşifi yaparak Milli değerlerimize de sahip çıkarak etkinliklere renk kattı. Hazırladıkları pek çok aktivite ve etkinliğin yanı sıra geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yaptıkları kostümlerden tasarladıkları defile de büyük ilgi gördü. Yapılan son etkinlikle Çevre dostu Su Kaşifleri, "Tarımda Kimyasala Hayır" konulu kısa film çekerek muhtarlardan da yardım alarak köylülere izletti. İzmir'in Buca İlçesine bağlı Kaynaklar'da köylülere tarımda kimyasal kullanımının etkilerini anlatarak hazırladıkları filmi izleterek onlardan suyu koruma sözü aldı. 
Suyun Kaşif Meleklerinin aldığı büyük başarıdan dolayı tüm emeği geçenleri kutluyor, tüm insanlara suyun önemi ve tasarrufu konusunda örnek olmasını diliyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tikveşli Türkiye İzmir Buca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title