Haberler

Bu Öğrenciler Kendi Oyuncaklarını Telden Yapıyor

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) düzenlenen telden araba kursu ile çocuklar kendi oyuncak arabalarını yapıyor.

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) düzenlenen telden araba kursu ile çocuklar kendi oyuncak arabalarını yapıyor.

BTSO Eğitim Vakfı'na ait Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde iş adamı Fahrettin Gülener'in öncülüğünde 7 yıl önce başlayan 'telden araba' kursu, öğrencilerin küçük yaşta yetenek ve becerilerini geliştirmesini sağlıyor. Sanayi şehri Bursa' da kalifiye ara eleman yetiştirmek üzere kurulan vakıf bünyesinde yarının mühendisini yetiştirebilmek açabilmek adına açılan kurs sayesinde çocuklar yaz tatilini dolu dolu geçiriyor. İnsanların en çok çocuk iken etkilenmeye ve öğrenmeye açık olduğunu belirten uzmanlar, 'telden araba' kursunun geleceğin mühendisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğini söylüyor. Uzmanlar, tel araba kursunun öğrencilerde öncelikle kendisine olan güvenin artmasını ve tasarım-üretim bilinci oluşumunun sağlanmasını sağladığını açıkladı.

ÇEKİCİ VE PENSEYİ ELLERİNDEN BIRAKMIYORLAR

BUTGEM bünyesindeki kursta yeni dönem start aldı. 6 hafta sürecek eğitim programı çerçevesinde 15 kişilik öğrenci grubu hafta içi 40 saat eğitime tabi tutuldu. Ellerine çekiç, kerpeten ve penseyi alan öğrenciler, telden araba yaparak zekalarını geliştiriyor. Yaz tatilini kursta geçiren öğrenciler, dolu dolu bir hafta geçirerek, telden araba yapma imkanı buluyor. Öğrenciler, kurs sayesinde aynı zamanda kendi oyuncaklarını kendi yapma fırsatını da yakalıyor.

TELDEN ARABA MARŞINI OKUMADAN EĞİTİME BAŞLAMIYORLAR

Kursta renkli görüntüler oluşturan öğrenciler, aynı zamanda 'telden araba' marşını da okumayı ihmal etmiyor. Kursun kurulmasında öncelik yapan İşadamı Fahrettin Gülener, 7 yıl önce başlayan eğitimler sayesinde birçok öğrencinin üniversitede eğitim gördüğünü hatırlattı. Telden araba kursunun öğrencilerin zihnini geliştirdiğini ve tasarım kabiliyetlerini artırdığını kaydeden Gülener, şöyle devam etti:

"7 yıl evvel telden araba kursumuz başlamıştı. O zaman gelen evlatlarımız şu anda üniversitelerde eğitim görüyor. Hemen güzel bir haber veriyorum. Ünversite tahsilini yapan gençlerimiz bu telden araba kursları sayesinde derslerinde başarılı. Onlar bu kurslar ile daha araştırıcı özelliğe sahip oluyorlar. Bu yaş bu eğitim almak için güzel bir yaş. Bu evlatların gözlerinden ateş fışkırıyor. Bugünün telden arabasını yapanlar, yarın her türlyü teknoloji üretimini geliştirmeyi sağlar. Geleceğin mühendisi doktoru telden araba yapmaktan geçer."

KENDİ OYUNCAKLARINI KENDİLERİ YAPIYOR

Minik kursiyerler ise, eğitimler sayesinde kendi oyuncaklarını yapma imkanı da buluyor. 12 yaşındaki Yahya Eren Turgay, "Yaşıtlarımız kendi hazır oyuncaklarını alırken, biz kendi oyuncaklarımızı üretiyoruz. İstersek kamyonet istersek de araba yapıyoruz. Güzel bir eğitim oluyor. Eğlenceli geçen eğitimlerde yeteneklerimizi de geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Kursa katılan öğrencilerden Duru Didem Büyük ise, kurs sayesinde çekiç ve pense gibi el aletleri ile ilk kez tanışıtğını belirterek, kursun kendisi için faydalı geçtiğini anlattı.

Kurs eğitmeni Mustafa Ülger ise, bu kursun hedefinin çocukların basit el takımlarını tanımalarını sağlamak olduğunu dile getirerek, "Bu aletleri kullanmalarını teşvik ederek basit eğme ve bükme işlemlerini yapmalarını sağlıyoruz. Fiziksel gelişimin haricinde zihinsel olarak da yetenekleri artıyor. Çocuklar, bu araçları kursun sonlarına doğru modifiye yaparak, tasarımı geliştiriyor" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fahrettin Gülener Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title