Haberler

Bu Haberi Okumadan Yola Çıkmayın

Güncelleme:

Türkiye'yi etkisi altına alan kar ve tipi karayollarındaki durumu da olumsuz etkiliyor.

Ulaş- Gürün, Yıldızeli-Sivas ayrımı-Şarkışla, Bozkır-Hadim ve Taşkent-Sarıveliler yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün günlük yol durumu bülteninde, karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle, ulaşımın kontrollü sağlandığı bildirildi.

Buna göre, Trabzon-Rize yolunun Sürmene Şehir geçişi ile Of-İyiderearasında orta refüj aydınlatma çalışmaları nedeniyle şerit daralması yapılacağından 31 Ocak 2012 tarihine kadar, 07: 00-15: 00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Konya-Seydişehiryolunun 42-58'inci kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Bafa Gölü-Milas yolunun 1-15'inci kilometreleri arasındaki Pınarcık ve Çamiçi Köyü mevkiindepatlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba, perşembe ve cumartesi günleri 14: 00-16: 00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Anadolu Otoyolunun Ankara-Gerede Kesimi Kazan bağlantı kavşağındaköprü ve aydınlatma çalışmaları nedeniyle 30 Ocak 2012 tarihine kadar Ankara-İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanacak.

TEM Otoyolunun Anadolu Otoyolu Kavşağı-Gebze kavşağıarasında bulunan köprü ve viyadüklerde depreme karşı güçlendirme çalışmaları nedeniyle her iki yönde şerit daraltılması yapılacağından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Milas-Yatağan yolunun 4-19'uncu kilometreleriarasındaki (Kozağaç mevkii, Boğayokuşu mevkii ve Karaltı mevkii) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 13: 00-15: 00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Borçka-Artvinyolunun 44-61'inci kilometreleri arasında bulunan tünellerdeki bordür boyama çalışmaları nedeniyle 08: 00-17: 30 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

Burdur-Yeşilova-Serinhisaryolunun 12-14'üncü kilometreleri arasında

(Saldabeli Geçişi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13: 00-15: 00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılacak.

Korkuteli-Antalya yolunun 16-19'uncu kilometreleriarasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 13: 00-15: 00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılacak.

Artvin-Erzurumyolunda sürdürülen baraj inşaatı çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapalı olup, bekleyen araçlar için ulaşım aralıklarla çift yönlü olarak sağlanıyor. Maçka-Torul-Gümüşhane yolunun 12-36'ncı kilometreleri arasındaki Köstere-Mescitli kesimi yol yapım çalışmaları nedeniyle kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılıyor. Akşehir-Bağkonak-Yalvaç yolunun 2-13'üncü kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle her gün 08: 00-12: 00 ve 13: 00-18: 00 saatleri arasında yol ulaşıma kapatılıyor.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 33-87'inci kilometreleriarasında muhtelif kesimlerde patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 08: 00-19: 00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılıyor.

Niksar-Reşadiye-Erzincan yolunun 49-52'inci kilometreleriarasındaki bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle 07.00-12: 00 ile 13.00-18.00 saatleri arasında ulaşım 20 dakikalık aralıklarla kesilerek kontrollü olarak sağlanıyor.

KADİR TOPBAŞ'TAN İSTANBULLULARA ÖNEMLİ UYARILAR

Şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışının beklendiği İstanbul'da alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet eden Topbaş, acemi sürücülerin trafiğe çıkmamasının uygun olacağını vurguladı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, bu gece etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava yüzünü göstermeye başladı. Cuma günü de devam etmesi beklenen kar yağışının zaman zaman şiddetli ve fırtına şeklinde olacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da dün akşam saatlerinde Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) giderek, yetkililerden hem bilgi aldı hem de vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyardı. Yoğun kar yağışının Edirne'den girdiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, "Kar İstanbul'da yer yer etkili olmaya başladı. Öğle saatlerinde etkisini arttıracağı söyleniyor. Yağışın 7 Şubat'a kadar devam edeceği ifade ediliyor. Ancak yağışlar ağırlıklı olarak Cuma (Bugün) ve Cumartesi günü etkili olacak" dedi.

"TOPLU TAŞIMA TERCİH EDİLMELİ"

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Topbaş, "İstanbullu hassasiyet gösterirse sıkıntı yaşamayız. 2006 yılında son 5 yılın en yüksek yağışını almıştık. Ancak vatandaşlarımız hazırlıklı olduğu için sıkıntı yaşamamıştık. Mümkün mertebe toplu taşıma araçları tercih edilmeli. Bireysel araç sürücüleri kar lastiği takmalı. Cuma günü trafiğin en yoğun olduğu gün. İstanbullulara ricam toplu taşıma araçlarını kullanmaları. Mümkün mertebe trafiğe girmemeleri" diye konuştu.

"ACEMİ SÜRÜCÜLER TRAFİĞE ÇIKMASIN, ÇATILAR UÇABİLİR DİKKAT!"

"Bu tür yağışlarda araç kullanma biraz daha beceri ister" diyen Topbaş, "Acemi olanlar trafiğe çıkmazsa daha uygun olur. Avantajımız okulların tatil olması ve bu nedenle öğrenci araçları trafikte olmayacak.Toplu taşımada ilave seferler koyacağız. Cuma günü çatıların dahi uçabileceği söyleniyor. Kış aylarında evsizleri kapalı mekanlarda barındırıyoruz. 13'ü bayan 253 evsizi misafir ettik. Ayrıca vatandaşlardan emniyet şeritlerinin işgal edilmemesini istiyoruz. Yardım araçlarının geçişi açısından emniyet şeridi hayati önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA OTOBÜS VE METRO SEFERLERİ ARTIRILDI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmaması için otobüs ve metro seferleri artırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre İETT, çeşitli hatlarda 350 otobüs ile ek sefer düzenliyor. Metrobüs hattında 315 otobüs ise seferlerine aralıksız devam ediyor. Metrobüs hattında 5 kar kürüme ve tuzlama aracı ile 2 solüsyon aracı hizmet veriyor.

Açıklamada, karla mücadele kapsamında 4 bin 667 ton tuz ve 156 ton solüsyon kullanıldığı bildirildi. Soğuktan etkilenen 291 evsiz vatandaş da Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediliyor.

Kar yağışı nedeniyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye - Tepeüstü Meydanlarında; 359 Personel ve 48 araç ile kar kürüme çalışmaları yapıyor.

Atık Yönetimi Müdürlüğü de 40 Hastane, 34 Okul, 13 Meydan, 304 Durak, 117 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 450 Personel ve 38 araç ile görev yapıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör Kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kadir Topbaş Artvin Gürün Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title