Haberler

Boşandığı Eşini Öldüren Sanığa Müebbet Hapis

Güncelleme:

Kocaeli'de boşandığı eşi Mehtap Bülbül'ü tabancayla başından vurarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde 19 Ocak 2013 tarihinde, boşandığı eşi 25 yaşındaki Mehtap Bülbül'ü tabancayla başından vurarak öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Volkan Civelek, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

SANIK CİVELEK HAKİME SORDU: KARARI VİCDANEN Mİ YOKSA BASKI ALTINDA MI VERDİNİZ?

Volkan Civelek, kararın açıklanmasının ardından Mahkeme Başkanı Fatih Mehmet Tosuner'e "Bu kararı vicdanen mi, yoksa baskı altında mı verdiniz?" diye sordu. Sinirlenen Tosuner, "Terbiyesizlik yapma" diye cevap verdi. Tüm duruşmalarda olduğu gibi karar duruşmasında da Adliye önünde protesto gösterisi yapan 'Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu' üyeleri, devletin kadınları korumasını istedi.

SANIKTAN MAHKEME HEYETİNE TEPKİ

Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 12'nci duruşması görülen davada karar çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Volkan Civelek, avukatı, öldürülen 1 çocuk annesi Mehtap Bülbül'ün yakınları, avukatı katıldı. Karar duruşmasında ise son savunması sorulan Volkan Civelek, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti 'cinayet' suçundan sanık Civelek'i önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra bu ceza, ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Karara tepki gösteren Volkan Civelek, mahkeme heyetine dönerek "Bu kararı vicdanen mi, yoksa bsaskı altında mı verdiniz?" diye sordu. Mahkeme Başkanı Hakim Fatih Mehmet Tosuner de sinirlenerek, "Terbiyesizlik yapma" diye tepkisini gösterdi.

'ADALET YERİNİ BULMADI'

Duruşma öncesi, hakim ve savcılardan Volkan Civelek'e en ağır cezanın verilmesini isteyen anne Yeter Bülbül ise karar açıklandıktan sonra cezayı yeterli bulmayarak, "Bugün verilen bu kararla adalet yerini bulmadı. Adalet diye bir şey yok burada. Kızıma başına silah dayamış ve öldürmüş ardından da indirim istiyor" dedi. Ailenin avukatı Vahit Kuzu ise yaptığı açıklamada, "Bugün 12. karar duruşmasında Mehtap Bülbül'ün katili Volkan Civelek'e müebbet hapis cezası verildi. İlk etapta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi, ancak sanığın onu hastaneye getirmesini indirim sebebi gören mahkeme heyeti müebbet hapis cezası verdi. Durum bundan ibaret. Ancak sanık buna rağmen sanki yapmış olduğu iş güzel bir iş gibi mahkemenin adaletsiz olduğu yönünde duruşmada bağırdı. Söyleyeceklerimiz bunlardan ibaret. Bence adalet yerini buldu" dedi.

"DEVLET KADINLARI KORUSUN"

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de her duruşmada olduğu gibi bugün de karar duruşmasında yine Gebze Adliyesi'nin önünde yerlerini aldı. Platform üyeleri, kızlarını kaybetmiş aile fertleriyle birlikte birlikte kadın katillerine ağır ceza istedi, devleti kadınları korumak için göreve çağırdı. Karar öncesi açıklama yapan platform üyesi Ayfer Özkoç şunları söyledi:

"Mehtap Bülbül kardeşimizin davasının son duruşmasına gelmiş bulunmaktayız. Kararın verilmesini beklediğimiz bu davada adaletin tesis edilmesi için Mehtap'ın katiline hiçbir indirim verilmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz. Mehtap Bülbül kardeşimiz geçtiğimiz sene 19 Ocak'ta öldürüldü. Ölüm tehditlerine maruz kalıyordu. Polise başvurdu ve hakkında koruma tedbiri kararı çıkarıldı. Mehtap 17 Ocak'ta kaçırıldığında koruma altındaydı. Ailesi birçok kez karakola gidip polise başvurmasına rağmen polislerden aldıkları cevap 'Siz çok fazla Arka Sokaklar dizisi izliyorsunuz' oldu. Polisler iki gün boyunca Mehtap'ı korumak için hiçbir şey yapmadı. Hayatta kalmak için devlete başvuran Mehtap'ı devlet korumadı. Pek çok kadın kardeşimiz için olduğu gibi onun için de yasa uygulanmadığı için Mehtap'ı kaybettik."

GENÇ KADINI KAÇIRARAK İKİ GÜN ALIKOYMUŞTU

İddiaya göre, Volkan Civelek hem boşandığı eşi Meptap Bülbül'ü hem de ailesini tehdit ediyordu ve bu nedenle evden uzaklaştırma cezası almıştı. Savclık da kadın hakkında koruma kararı almıştı. Uzaklaştırma kararının bittiği gün ise Civelek, Mehtap Bülbül'ü kaçırarak iki gün alıkoydu. İki günün sonunda Mehtap Bülbül'ün başına iki el ateş ettikten sonra onu hastane önüne bırakıp "Ceset var" diyerek olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralı Mehtap Bülbül hastanede 2 gün sonra yaşamını yitiriken, Civlek yakalanıp tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Civelek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

vatandaş:

eee nede olsa kadın hakları,kadın aldatır,kadın evi terk eder,kadın çocuğunu evde bırakır tatile çıkar cocuk evde ölür alıclıktan,sonra bir kaç zibidi ellerinde pankartlarla kadın hakları diye eylem yapar,ulen hak ala ala hak bırakmadınız memlekette,erkekleri öyle bir köşeye sıkıştırdınız ki adamlar bizim hakkımız ne olacak demeye başladılar sonu belli,kadın tez elden allahına kavuşuyor,erkek hapise,herşeyin fazlası zarardır bayanlar..

5
11
yanıtYanıtla
antivatandaşmehmetkem258@hotmail.com:

evet erkekler tamamen kusursuz melekler çünkü !! öldürecek tabi hakkıdır ,değil mi?

yanıt0
yanıt0
adanali:

aç kalan kadın çocukları için herşeye katlanan kadın şiddet gören kadın öldürülen yine kadın allah aciz erkeklerden korusun

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title