Haberler

Bolu Valisi Ümit, Görevine Başladı

Cumhurbaşkanı kararıyla Bursa'nın Yıldırım ilçesi kaymakamlığından Bolu Valiliğine atanan Ahmet Ümit göreve başladı.

Cumhurbaşkanı kararıyla Bursa'nın Yıldırım ilçesi kaymakamlığından Bolu Valiliğine atanan Ahmet Ümit göreve başladı.

Ümit, Bolu Valiliğine gelişinde, vali yardımcıları, kaymakamlar ve diğer yetkililerce karşılandı.

Polis mangasını selamlayan Ümit, daha sonra makam odasına çıkarak burada vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire amirleri ile kısa bir toplantı yaptıktan sonra basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı kararname ile Bolu Valiliğine atandığını ifade eden Ümit, bugün itibarıyla görevine başladığını belirtti.

Ümit, devlete, millete ve Türk tarihine karşı sorumluluklarını yerine getirebilmek için var gücüyle çalışmanın tüm bireylerin görevi olduğuna dikkat çekerek, "Biz de Bolu Valisi olarak çalıştığımız süre ne kadar olursa olsun bu gerçeğin bilincinde olacağız. Tarihimizde ve kültürümüzde müstesna bir yeri olan, özellikle ali cenap insan yapısıyla ve harika doğasıyla gönüllerde taht kuran Bolumuzun, ekonomik, sosyal, kültürel, sportif, çevresel ve turistik bütün değerlerine sahip çıkmak, bu değerleri korumak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız." dedi.

"Atanmış değil, adanmış bir anlayışla çalışacağız." diyen Ümit, yükselmek için değil, insanların huzur ve refahı için yapılması gereken işleri yüklenmek ve gereğini yapmak için mücadele edeceğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Gelişim ve gelişim için değişim içinde olacağız. En önemli hazinelerimizden olan tarihimize ve kültürümüze sahip çıkacağız. Yaşlılarla, çocuklarla ve gençlerle daha yakından ilgileneceğiz. Her vatandaşımızın yüreğine dokunmaya çalışacağız. Tüm iş ve işlemlerimizde insan eksenli olacağız. Meseleler karşısında daima çözüm odaklı olacağız. Sorunların çözümünde hıza, performansa ve zamanında müdahaleye önem vereceğiz."

Ahmet Ümit'in özgeçmişi

1963 yılında Mersin'de doğan Ümit, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

İstanbul Barosunda Avukatlık stajını tamamladıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavlarını kazanan Ümit, Aksaray Sarıyahşi, Isparta Yalvaç ve Adana Aladağ ilçelerinde kaymakam vekili olarak çalıştıktan sonra, mesleki konularda incelemelerde bulunmak ve yabancı dil bilgi düzeyini geliştirmek amacıyla yine İçişleri Bakanlığı tarafından sekiz ay süreyle İngiltere'ye gönderildi.

Üç yıllık staj dönemini ve bu süre sonunda bakanlık tarafından açılan kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayan Ümit, asil kaymakam olarak atandı.

Sırasıyla Ordu'nun Ulubey ilçesi kaymakamı,Tunceli'nin Pertek ilçesi kaymakamı, Artvin vali yardımcılığı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi kaymakamı ve Denizli'nin Tavas ilçesi kaymakamı olarak çalışan Ümit evli ve dört çocuk babası.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Ümit Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title