Haberler

Bodrum "Nar Doğan Şenliği" ile Renklendi

Bodrum'da bu yıl 3'üncü kez düzenlenen 'Nar Doğan Kültür, Sanat ve Şenlikleri' yakılan şenlik ateşi ile sona erdi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi Gündoğan Beldesi'nde bu yıl 3'üncü kez düzenlenen 'Nar Dugan (Nar Doğan) Kültür, Sanat ve Şenlikleri' yakılan şenlik ateşi ile sona erdi. Gündoğan Plajı'nda yakılan ateşin etrafından halaylar çekildi.

Gündoğan Belediyesi ile Marmara Koleji tarafından düzenlenen ve 3 gün süren '3'üncü Nar Dugan Kültür, Sanat ve Şenlikleri' sona erdi. Gündoğan Belediye Başkanı MHP'li İbrahim Bilgi, organizasyon komitesi başkanı Arif İsmet Vidinli, belde sakinleri ve buradaki yabancıların katıldığı son gün etkinliğinde sahilde 'Nar Dugan Ateşi' yakıldı. Davul- zurna eşliğinde yöresel türkülerin söylendiği şenlikte Çökertme, Kerimoğlu, Harmandalı ve benzeri yöresel oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Özellikle Gündoğanlı kadınların zeybek oynamadaki ustalığı dikkat çekti. Müzisyen Murat Kantar trompeti ile 'Sevemez Kimse Seni' ve 'Sen Gelmez Oldun' gibi nostaljik şarkıların yanı sıra İtalyan ve Napoliten şarkılarını seslendirdi.

Organizasyon Komitesi Başkanı Arif İsmet Vidinli, eski dönemlerde Altaylar'da yaşayan Türkler'in, bu şenliği düzenlediğini hatırlattı. Vidinli, şöyle dedi:

"Onlar günlerin uzamaya başlaması nedeniyle ışığın karanlığı yendiğini göstermek için bu ateşleri yakarlarmış. Binlerce yıl öncesinden günümüze kadar gelen ve unutulmaya yüz tutan bir geleneği, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak gayretindeyiz. Önümüzdeki yıldan itibaren yaklaşık bir hafta sürecek şekilde organize edeceğimiz ve yarımadanın dört bir yanına yayacağımız şenlikler, kış ortasında Bodrum'da festival havası estirecek." - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğan Beldesi Marmara Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title