Haberler

Bodrum Büyük Usta Özel Sergiyle Anıldı

Büyük usta özel sergiyle anıldı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 7 yıl önce 90 yaşında yaşamını yitiren ünlü şair İlhan Berk'i anmak için düzenlenen sergide usta şairin çalışma odası, eşyaları, resimleri ve şiirleri sergilendi. Büyük ustanın eserleri ve çalışma hayatını konu alan serginin Bursa ve Ankara'nın ardından diğer illerde de düzenleneceği belirtildi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 7 yıl önce 90 yaşındayken hayatını kaybeden usta şair ve ressam İlhan Berk, Oasis Alışveriş ve Kültür Merkezi'ndeki Oasis Sanat Galerisi'nde oğlu mimar Ahmet Berk tarafından düzenlenen sergi ile anıldı. Şairin Gümbet Türbe Mezarlığı'ndaki mezarı başında düzenlenen törenin ardından açılışı yapılan sergiye Oasis AVM Genel Müdürü Mazhar Vardar, emekli arkeolog Ayşe Temiz, mimar Ahmet Berk ve sanatçılar katıldı. Şairin çalışma masası, resim yaparken, şiir yazarken kullandığı eşyalar, çalışma eşyaları, eski fotoğrafları, şiirleri ve yaptığı resimlerin sergilendiği açılışta konuşan oğlu Ahmet Berk, "Babamın şiir ve resim hayatının başlangıcından bu yana kullandığı eşyalar ve yarattığı eserleri bu yıl Bursa ve Ankara'daki sanat galerilerinde hayranları ile buluşturduk. Bundan sonra yurdumuzun çeşitli illerinde onun anısını yaşatmaya sevenleri ile eserlerini buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

== KUTU ==

İLHAN BERK KİMDİR?

Balıkesir Necatibey Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Espiye'de iki yıl ilkokul öğretmenliğinden sonra Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'ne girdi. Enstitünün Fransızca Bölümü'nden mezun (1944) olan Berk, 1945-1955 yılları arasında Zonguldak, Samsun ve Kırşehir'de ortaokul ve liselerde Fransızca öğretmenliği yaptı. 1956 yılından itibaren on üç yıl boyunca Ankara'da T.C. Ziraat Bankası'nın Yayın Bürosu'nda çevirmenlik yaptı.

Bu süre içinde modern dünya şiirinin iki büyük şairi sayılan Arthur Rimbaud ve Ezra Pound'un şiirlerini çevirerek kitaplaştırdı. Bu tarihten sonra kendini tümüyle yazmaya verdi. Bir anlatı kitabı dışında, yalnız şiir ve şiire ilişkin yazılar yazdı. Kül dlı kitabıyla 1979 yılında Türk Dil Kurumu ve İstanbul kitabı ile de 1980 yılında Behçet Necatigil Şiir Ödüllerini kazandı. 28 Ağustos 2008 tarihinde Bodrum'da 90 yaşında vefat etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Berk Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title