Haberler

Bıtaf ve Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Çalışmalarına Başladı

Türkiye-birleşik Krallık Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun resmi sekretaryası olarak seçilen Britanya Türk İlişkileri Enstitüsü çalışmalarına başladı.

Türkiye-birleşik Krallık Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun resmi sekretaryası olarak seçilen Britanya Türk İlişkileri Enstitüsü çalışmalarına başladı.

Türkiye- Birleşik Krallık Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun (All Party Parliamentary Group-Turkey) resmi sekretaryası olarak göreve başlayan Britanya Türk İlişkileri Enstitüsü (British Institute of Turkish Affairs), İngiliz Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu'nun (APPG), desteği ile gala yemeğinde bir araya geldi.

London Bridge'deki Kilikyas Restaurant'ta düzenlenen ve Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in onur konuğu olarak katıldığı etkinliğe, Azerbaycan'ın Londra Büyükelçisi Tahir Taghizadeh, İngiliz Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Madeleine Moon, BİTAF Başkanı Sedat Özdemir, Başkan Yardımcısı Ali Eren, Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası (TBCCI) Başkanı Emma Edhem, TUSİAD İngiltere Başkanı Hasan Turunç, MUSİAD İngiltere Temsilcisi Uğur Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Ali Demirbağ, Türk-İngiliz Sağlıkçılar Birliği Başkanı Ali Demirbağ, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi (CTCA) Başkanı Çetin Ramadan, UETD İngiltere Genel Sekreteri Erdal Yetimova, Irak Türkmen Cephesi İngiltere Temsilcisi Sünduz Saqi, Türkiye'nin Muhafazakar Partili Dostları Grubu Başkanı Dr. Onur Çetin, Lordlar, bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra İngiltere Türk toplumunu temsilen önde gelen sivil toplum örgütleri başkan ve yetkilileri katıldı.

Gecede bir konuşma yapan BITAF Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özdemir, gecenin Türkiye ve İngiltere arasındaki ekonomik ve politik ilişkileri güçlendirme yönünde büyük önem taşıdığını ifade etti.

ÖZDEMİR "TÜRKİYE'NİN SİYASİ YAKLAŞIMLARI VE SOSYO-KÜLTÜREL FARKLILIKLARIN DOĞRU ANLAŞILMASINI İSTİYORUZ"

Özdemir, BITAF'ın kuruluş amacının özellikle Türkiye ve İngiltere arasındaki stratejik işbirliğini geliştirmek olduğunu belirterek, ayrıca amaçları arasında İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarının siyasete katılımı sağlamanın yanı sıra Türkiye'nin siyasi yaklaşımları ve sosyo-kültürel farklılıkların anlaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Gecede söz alan İngiliz Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Madeleine Moon da, bu birlikteliğin yeni bir ilişkinin başlangıcı olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile İngiltere arasında daha güçlü ilişkiler geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Türkler İngiltere'ye tatil yapmaya geliyor. Bu tek boyutlu bir anlayış. İlişkilerimizi daha da derinleştirmemiz gerekiyor. Güçlü müttefik bağlarımız var. Farklı düşündüğümüz alanlar da var. Ancak en önemlisi dostluğumuz. NATO ve AB'de birlikte oldukça önemli çalışmalar yapıyoruz. Kültürel ve siyasi ilişkilerimizi daha fazla geliştirmeliyiz. Birlikte çalışma ve dostluk ruhuyla bunu başaracağız. Böylece güzel bir başlangıç yapmış olduk" şeklinde konuştu.

Doğan Haber Ajansı'ndan Aynur Tattersall'un sorularını yanıtlayan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Britanya Türk İlişkileri Enstitüsü'nün (BITAF) yeni bir yapılanma olduğunu belirterek, düzenli olarak parlamentodaki dostluk grubuyla temas içinde olduklarını ifade etti.

BİLGİÇ, "BITAF'I YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ"

Büyükelçi Bilgiç, amacın ikili ilişkileri siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda daha da geliştirilmesini sağlamak olduğuna dikkati çekerek şunları ifade etti:

"BITAF'dan beklentilerimiz özellikle toplumun burada ilgi gösterdiği, ihtiyaç duyduğu alanlarda; özellikle çalışılmasını, yoğunlaşılmasını istediği konularda rol alması. İki ülke ilişkilerine bu anlamda katkı sağlarken bunun da Türk toplumu ile birlikte yapılması. Türkiye'deki gelişmelerin önyargılı olmayan bir şekilde izlenmesi, Türkiye'nin imajına olumlu anlamda katkıda bulunmak ve ikili ilişkilere sivil toplum boyutundan destek vermek. Bu yönleriyle BITAF değerli. BITAF gibi bütün oluşumlarımızı da yürekten destekliyoruz" - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşik Krallık Eren Türk Britanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title