Haberler

Bismilliler Eğlenceye Doydu

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği'nin ikincisi düzenlendi. İlçe halkı şenlikte doyasıya eğlendi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ikincisi düzenlenen '2. Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği'ne dünya genelinde oldukça sevilen Kürtçe 'Şemşamme' müziğinin eşliğinde çekilen halaylar damga vurdu. Kaymakam Vehbi Bakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak'ın da dahil olduğu halaylara Bismillilerde eşlik etti. Festival havasındaki şenlikte Bismilliler eğlenceye doydu ve şimdiden bir yıl sonraki üçüncü şenliği beklemeye başladı.


Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Eğitim, Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği'nin ikincisi düzenlendi.


İlçenin Kalbinde Yapıldı


Bismil Özgürlük Bulvarı'nda 3 kilometre uzunluğundaki ilçenin en büyük caddesi üzerinde kurulan çadırlarda öğrenciler hünerlerini sergiledi. Bismil ilçesindeki bütün okul ve eğitim merkezlerinin katıldığı şenlik halayların çekilmesiyle başladı. Bismil Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin halk oyunları gösterisiyle başlayan şenlik kurdelelerin kesilmesiyle start aldı.


"Okullar bilim ve ahlak yuvasıdır"


Burada konuşan Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, okulların sadece bilim değil aynı zamanda ahlak yuvaları da olması gerektiğini anlatan Kaymakam Bakır, "Bismil'de eğitim gören çocuklarımız sadece okulları bilim yuvaları olarak değil, ahlak yuvaları olduğunu da unutmamalıdır. Bugün burada elde ettikleri başarılar ve yıl boyunca sarfettikleri emeklerini herekes paylaşma şansları var. Bütün öğrencilere başarılarından dolayı kutlarım. Eğitimcilerimizi de özverilerinden ötürü teşekkür ederim" dedi.


İmam Hatipliler, Kur-an ve İlahi okudu, semazen gösterisi yaptı


Kaymakam Bakır'ın konuşmasının ardından Standın hemen başında bulunan Bismil İmam Hatip Ortaokulu standını ziyaret etti. Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ile standı gezen Kaymakam Bakır'a ve ziyaretçilere, imam hatip öğrencileri, birbirinden güzel ilahiler okudu, semazen gösterisi yaptı. Okulun en güzel Kur-anı Kerim okuyan öğrencisi Abdulbasit Demir'in okuduğu Kur-an'ı kerim ise sergiyi gezenlerden tam not aldı.


Kaymakam Bakır, Bilgi Yarışmasında Soruların Tamamını Bildi Hediyeyi Kaptı


Sonraki standa geçen Kaymakam ve beraberindekiler burada Selahattin Eyyubi İlkokul öğrencilerinin birbirinden güzel ve yaratıcı hazırladığı eserleri inceledi. Daha sonra Mehmet Merdanoğlu İlköğretim Okulu standını ziyaret eden Kaymakam Bakır, burada bilgi yarışmasına katıldı. Çektiği kağıtlardaki 'Tarihteki ilk Türk topluluğu ve Türkiye'de UEFA kupasını kazanan Türk takımı hangisidir?" sorularını doğru bilerek armağan kazandı. Artvinli olan ve Trabzonspor'u tuttuğunu kaydeden Kaymakam Bakır, Türkiye'ye tarihinin en büyük kupasını kazandıran Galatasaray'ı da bir kez daha tebrik etmesi çevredekilerin büyük alkışını aldı. Kaymakam Bakır, bilgi yarışmasından kazandığı hediyeleri de orada bulunan minik çocuklara armağan etti.


Kaymakam Bakır'dan 'Yar Saçların Lüle Lüle'


Standları gezmeye devam eden Kaymakam Bakır ve Milli Eğitim Müdürü Ak, Yavuz Selim İlkokulu'ndaki standları gezdi. Burada öğrencilerin kareoke yapması isteğinde bulundukları Kaymakam Bakır, 'Yar saçların lüle lüle' şarkısını seslendirdi. Kalabalık Kaymakam Bakır'a hem sözle hem de alkışlarla eşlik etti.


Hat Sanatı tabloları basına armağan edildi


Bismil Anadolu Lisesi standını gezen Kaymakam Bakır, burada hat sanatı öğrencilerinin kısa süre içerisinde öğrendiği ve sergi için hazırladıkları birbirinden güzel hat sanatı eserleri hakkında bilgi aldı. Burada Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürlerine armağan edilen tabloları da hem Kaymakam Bakır hem de Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, basın mensuplarına armağan etti. Yine şenlikte TOKİ Anadolu Lisesinin tasarımları da oldukça dikkat çekti.


Kaymakam'dan Şemşamme Performansı

Standları gezmeye devam eden Kaymakam Bakır ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak'ın etrafını saran öğrenciler, onlarla halay çekmek istediklerini ifade etti. Öğrencilerin isteklerini kırmayan Kaymakam Bakır ve Müdür Ak, öğrenciler ve Bismilliler ile birlikte dünyaca ünlü en son ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses'in de seslendirdiği Şemşamme isimli Kürtçe parça eşliğinde halay çekti. Bu anı gören Bismilliler, Kaymakam Bakır'ın Şemşamme performansını cep telefonlarıyla görüntüledi.


Göksu Okulu'nun büyük başarısı


Buradan Göksu Köyü Okuluna ziyarette bulunan Kaymakam Vehbi Bakır, köy okulu olmasına rağmen özellikle sportif anlamda gösterdiği başarıdan ötürü okul yönetimi ve beden eğitimi öğretmenlerini ve başarılı öğretmenleri kutladı, başarılanın devamını diledi. Okulun Beden Eğitimi öğretmeni Ömer Hattapoğlu'da, başarılarında en büyük pay sahibinin Kaymakam Bakır olduğunu belirterek, kendilerine maddi ve manevi her türlü desteği veren Kaymakam Bakır ve Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak'a teşekkür etti.


Kaymakam Bakır ve beraberindekilere Diyarbakır'da çeşitli programlar nedeniyle geç katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz'da eşlik etti. Vali Batmaz ve Kaymakam Bakır birlikte standları gezmeyi sürdürdü. Batmaz ve Bakır'ın ziyaret ettiği Yunus Emre İlkokulu'ndaki miniklerin 'Şirinler ve Gargamel' tiyatro oyunu ve yine aynı okulun roman havası performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.


Şenligin Finalinde Türkçe, Kürtçe Şarkılar, Türküler


Birbirinden ilginç projelerin sergilendiği, sportif ve bilgi yarışmalarının düzenlendiği, gösterilerin yapıldığı, halk oyunları ve tiyatroların sergilendiği şenliğin finalinde yine sesi güzel olan öğretmen ve öğrencilerin seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve İngilizce şarkı ve türküler ile eğlence doruğa çıktı. Bismillilerin de kimi şarkı ve türküye eşlik ettiği şenlikte vatandaşın mutluluğu gözlerinden okundu. Bismiller, kendilerini bu eğlenceyi yaşatan başta Kaymakam ve milli Eğitim Müdürü ile öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederken, şenliklerin daha da artması temennisinde bulundu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Vehbi Bakır Diyarbakır Aydın Ak Bismil Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

BismillıMobil-IOS:

Maşallah öyle bi eylendikki görünmeye değerdi. Ya allah askına kim be eylenmis iki tane kola dağıtmakla insanmi eylenir insanları kandırmaktan sömürmekten baska ne yapıyorsunuz o küçücük cocukları koyun sürüsü gibi Güneş'in altında oraya buraya götürmekten baska ne yaptınız ayıp be. Sadece rant baska bise yaptığınız yok

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title