Haberler

Birlikte Başardık

Güncelleme:

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri'nin bu yıl ilkini düzenlediği Öykü yarışmasında artık final zamanı.


Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tam on yıldır hizmet verdiği çocuk ve gençlere kültürel bilinç ve kitap okuma sevgisini kazandırırken bu yıl bir ilke imza atarak öykü yazma yarışması düzenledi. Genç yazarlarımıza ön ayak olmayı, kalemlerine cesaret katmayı ve edebiyat dünyamıza yeni isimlerle birlikte yeni eserler kazandırmayı hedefleyen bilgi evlerinin, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği öykü yazma yarışmasına rekor düzeyde bir katılım gerçekleşti ve 800'ün üzerinde eser bir araya getirildi. Her katılımda biraz daha artan heyecan artık yerini final heyecanına bırakıyor. 14 Şubat Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenecek olan görkemli bir ödül töreni ile edebiyat dünyamızın söz sahibi yazarları tarafından değerlendirilen ve dereceye giren öyküler açıklanacak ve eser sahiplerine ödülleri takdim edilecek. Üç grupta değerlendirilen eserlerin birincilerine 5000, ikincilerine 3000, üçüncülerine 1500 TL ödül verilirken ayrıca her grupta dereceye giren eserlerin haricinde ilk beş eser sahibi de mansiyon ödülü olarak 500 TL ile ödüllendirilecek. Tüm bu ödüllerin yanı sıra Bilgi Evleri'nin katılımcılara bir de sürprizi olacak. Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ilkini düzenlediği öykü yarışmasında dereceye giren eserleri bir kitap haline getirerek yayınlayacak. Bu sayede ilk defa eserlerini kaleme alan genç yazarların okuyucularıyla buluşmasına imkân sağlanacak.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

Bu güne kadar Bilgi Evlerinde hizmet verdiğimiz Zeytinburnu halkına kitap okuma sevgisini ve bilincini yerleştirmeye çalışırken bu yıl bir adım daha ötesi olan öykü yazma yarışmasını düzenleyerek edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmayı hedefledik. Gerçekleşen yoğun ilgi ve katılımdan dolayı tüm resmi ve özel okullarda görev yapan öğretmen ve idarecilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, Zeytinburnu İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına özellikle de Zeytinburnulu hemşerilerimize en içten duygularımla teşekkür ediyorum. İlklerin ve sürprizlerin bir arada olacağı bu görkemli ödül törenine tüm Zeytinburnuluları davet ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilgi Evleri Zeytinburnu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title