Haberler

Birinci Türk Dünyası Aşıklar Bayramı Sona Erdi

Ceyhan Belediyesi tarafından kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1.Türk Dünyası Aşıklar Bayramı' sona erdi.

Ceyhan Belediyesi tarafından kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1.Türk Dünyası Aşıklar Bayramı' sona erdi. Etkinlikler iki gün sürdü.

Ceyhan Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen '1.Türk Dünyası Aşıklar Bayramı' Ceyhan Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda düzenlenen ikinci gün etkinliğinin ardından sona erdi. Saat 20.00'da başlayan programa Türkiye'nin ve Türk dünyasının çeşitli merkezlerinden gelen halk ozanları yörelerine ait eserleri seslendirirken, şairler ise şiirleriyle programa renk kattı. Ceyhan Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi yapıldı.

Ünlü halk ozanı Aşık Maksud'un sunumuyla gerçekleştirilen programda, Aşık Kemale Methiyeva, Aşık Ali Rıza Ezgi, Aşık Abdykerim İlmatov, Evez Gurbanlı, Aşık Termeyhan Gurbanoğlu, Aşık Erlan, Aşık Mahbob Khalili, Aşık Osman Feymani, Aşık Vuslati ve Aşık Pakizet Adiyeva yaklaşık 3 saat boyunca saz ve sözleriyle izleyenlere keyifli saatler yaşattı. Yine yurt dışından ve yurt içinden gelen şairler de şiirler okudu.

Programın kapanış konuşmasını yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü önümüzdeki yıl aynı etkinliğin devamını getirmeyi amaçladıklarını belirterek, programa katılan tüm aşıklara halk ozanlarına, şairlere ve destek veren herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Türk kültürünü yaşatmaya kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Sözlü, "Bir Türk evladı olarak milli kültürümüzün önemli bir parçası olan Halk edebiyatımızı ve ozanlık geleneğimizi geleceğe taşımak için elimizden geleni yapacağız. Onların eserlerini gelecek kuşaklara aktarmalarını sağlamak amacıyla yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye hazırız. Hızla değişen dönüşen dünyada Türk dilinin korunması için elimizden geleni yapmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bunun için en başta halk edebiyatımızın değişmez ögesi olan aşıklık geleneğini korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bu vesile ile Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, İran Tebriz, Güney Azerbaycan ve Türkiye'nin birçok ilinden ilçemize gelen tüm halk ozanı, aşık ve şairlerimiz yürekten kutluyorum " dedi.

Programa: Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hamdili Belediye Başkanı Sıtkı Övet, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Ceyhan Şairler Ozanlar Yazarlar Derneği Başkanı Ali Atar, Ceyhan Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Sezgin ve çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda katılımcılara günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aşıklar Bayramı Hüseyin Sözlü Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title