Haberler

Birgi Yavaş Şehir (Slow City) Unvanı Peşinde

Tarihi antik dönemlere kadar uzanan Birgi beldesi Yavaş şehir (Slow City) unvanı alabilmek için çalışmalara başladı.

Tarihi antik dönemlere kadar uzanan Birgi beldesi Yavaş şehir (Slow City) unvanı alabilmek için çalışmalara başladı. Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Birgi'nin bu unvanı olabilmesi için aranan niteliklerinden birçoğunu taşıdığını belirterek, gerekli çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Seferihisar Belediye Başkanı M. Tunç Soyer ile birlikte meclis üyesi Ali Taşkın ve Seferihisar Belediyesi Strateji Geliştirme Başkanı Bülent Köstem'in beldelerini ziyaret ettiğini belirten Şener, Birgi'deki çalışmalardan etkilendiğini ve beldeyi çok beğendiğini söyledi. Soyer'in "Yavaş Şehir" ünvanı için Birgi'nin önemli özelliklere sahip olduğunu belirttiğini söyleyen Şener, "Konuklarımızı beldemizde ağırlarken, yavaş şehir için başvuru yapacağımızı ve birlikte çalışma isteğimizi ilettik. Konuklarımız beldemizi gezerek incelemelerde bulundular. Beldemizin özellikleri ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Belediyemiz tarafından üye olunması düşünülen Slow City örgütlenmesi ile ilgili beldemizde incelemelerde bulunan ziyaretçiler Birgi'nin yakın zaman içinde bu örgütlenmede mutlaka bulunması gerektiğini ifade ettiler" şeklinde konuştu. Birgi'de "Slow city" kentinde aranılan 50 farklı amaç ve ilkenin bulunduğunu söyleyen Cumhur Şener, bu konuda çalışmalara hızla devam ettiklerini ve Seferihisar Belediyesi'nden sonra Ege'de Birgi olarak ikinci "slow city" unvanını alacaklarını ifade etti.

Şenir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Biz çalışmamızı başlattık. Zaman içinde kentin istenen yaşam kalitesini tutturması için amaç ve ilkeler yenilenebiliyor. Kentlerin hangi alanlarda özel olduğunu belirlemeleri ve bu özelliklerini korumaya yönelik stratejiler geliştirmeleri gerekiyor. Yerel üreticilerin desteklenmesi, çevreye ve insana zararlı olmayan yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesi önemli şartlardan. Kısacası, küreselleşmenin kentin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek amaçlanıyor"

Şener, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçtiğimiz günlerde Birgi'yi ziyaret ettiğini ve bu ziyarette kendilerinden bilgi edindiklerini belirterek, Birgi'nin üyeliği için koordineli bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

Slow City için aranan kriterlerin; çevre, altyapı, teknoloji ve tesisler, yerel üretimi korumak, misafirperverlik, farkındalık, slow food faaliyet ve projelerine destek ara başlıkları altında toplandığını belirten Şener, Birgi'nin gelecekte daha önemli bir şehir haline geleceğini ifade etti.

(AG-BK-

29.03.2012 17: 31: 39

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhur Şener Seferihisar Birgi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title